Yahya Kemal ve Nâzım Hikmet

Yazar : İsmail Birateş
İsbn : 9789751418838
Yayın Tarihi : Ocak, 2019
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 127
Ölçü : 13,5 x 20 cm
Yayınevi : Remzi Kitabevi
Bahsi Geçen : Nazım Hikmet Ran

Türk Şiiri’nin iki büyük şairi Yahya Kemal ve Nâzım Hik-met’in, tanıdığımız kişilikleri ve yaygın imajları dışında, farklı duygular altında yazmış oldukları şiirlerinden ve genellikle az bilinen dizelerinden bestelediğim eserlerden oluşan albüm, 2016 yılında Kalan Müzik tarafından yayınlandı. Ayrı dünyaların insanları olan şairlerimizin, değişik şiirlerinin bestelenmesi ve bu eserlerin aynı albümde yer alması müzikal açıdan farklı bir ahenk oluşturmuştu.
Albüm yayınlandıktan sonra, Yahya Kemal ve Nâzım Hikmetin hayatları ve şiirleriyle ilgilenmeye devam ettim. İki şairin ortak ve bilinmeyen yönlerine dair çok sayıda yazı, kitap ve doküman inceledim. Her defasında yeni şeyler keşfederken, arşivlerde ilginç belgelere ve anılara ulaştım. Sonunda belgesel bir kitap hazırlayacak kadar birikimim olmuştu.
Araştırmalarımı ve tespitlerimi yazıya dökerken, farklı bir bakış açısıyla ve tarafsız bir gözle, tamamı belgelere ve anılara dayalı yaşanmış gerçeklilikleri, bir zincirin halkaları gibi birbirine eklemeye çalıştım. Bunu yaparken de, birden fazla kaynak tarafından doğrulanmayan ya da güvenirliliğine inanmadığım ifadeleri ve belgeleri kitaba dahil etmemeye özen gösterdim.
Kitapta yer alan kişilerin kendi söylemlerinden aktarılan satırları, mümkün olduğunca orjinaline bağlı kalarak, günümüz Türkçesiyle birlikte, anlatının bütününe uygun akıcı bir yazı diline dönüştürerek yansıttım. Aralarda az bilinen bazı fotoğraflar paylaştım...
******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...