Siyaset Akademisi 1

Yazar : editör: Zeynep Banu Dalaman
İsbn : 9786054303083
Yayın Tarihi : 2012
Dil : Türkçe
Ölçü : 16,5 x 24 cm

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi (İAÜTAM) tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi 1'e siyaset ve sivil toplum dünyasının kanaat önderleri katıldı ve Siyasette Liderlik , Siyasette Kadın , Yerel Yönetimler ve "Anayasa ve Referandum” konuları konuşuldu.
Katılımcı profili siyasete ilgi duyan, siyasetin temel alanlarında bilgi sahibi olmak isteyen her sektör ve eğitim grubundan oluşan İAÜTAM Siyaset Akademisi 1, 29 Mayıs - 19 Haziran tarihleri arasında her cumartesi dört konuşmacı tarafından gerçekleştirildi.
Akademide dikkat çeken bir nokta da Türkiye’nin kültürel, siyasal, ekonomik, diplomatik, gerçeklerini gözler önüne sermesiydi. Siyasete ilgi duyan katılımcılar özellikle bu noktada en üst düzeyde bilgi ve donanımlarının arttığını ifade ediyorlar. Geçmişten günümüze yaşanan önemli olay ve dönemler yalnızca teorik olarak değil, icraatların içinde doğrudan bulunmuş siyasetçiler, akademisyenler, köşe yazarları, sivil toplum kuruluşu liderleri tarafından aktarıldı.
İAÜTAM Siyaset Akademisi 1, 29 Mayısta Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından yapılan Siyaset ve Kariyer temalı sunum ile başladı. Akademide gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar da yapan Sarıgül, siyasetin uzun soluklu bir yol olduğunu ve bu yolda yılmadan, kararlı şekilde devam etmek gerektiğini ifade etti. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgülun ardından konuşmacı olarak yerini alan bir diğer isim ise MHP Ankara Milletvekili Y. Tuğrul Türkeş oldu. Geçmişten geleceğe siyasetin gerçeklerini katılımcılarla paylaşan Türkeş, siyasetin asıl merkezinin neresi olduğu sorusuna yanıt aradı ve sol-sağ kavramlarının ne ifade ettiğini paylaştı katılımcılarla. SODEV Onursal Başkanı ve Kültür Eski Bakanı Ercan Karakaş ve Vatan Gazetesi Yazarı Can Ataklı da birinci haftanın diğer konuşmacıları olarak katılımcılarla bilgi birikimlerini ve deneyimlerini paylaştılar. Sosyal demokrasi ve Türkiye’deki sosyal demokrat anlayışla ilgili olarak konuşan Karakaş, dünyadan örnekler vererek katılımcılara ufuk turu yaptırdı. Ardından söz alan konuşmacı Can Ataklı ise günümüz siyaseti ve toplumsal yaşamın dengesi üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Demokradığın tahammül edebilmek olduğunu ifade etti...
 
******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...