Sert Maden Uçları İle Doğru Çalışma

Yazar : Yük. müh. Şefik Okday
Yayın Tarihi : 1952
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 48
Ölçü : 14 x 19,5 cm
Bahsi Geçen : A. Şefik Okday

Ziraatımızın makinalaşması, yol şebekemizin İslah ve genişletilmesi iîe paralel olarak, memleketimizin bütün sahalarında gözle görülür bir gelişme başlamıştır.
Bu inkişafla beraber, memleketteki imalâthane ve tamirhane sayısı da birlikte arttığı gibi, gerek yeni açılanlar ve gerek önceden mevcut olanlar, çalışmalarını daha verimli bir şekle sokmak için çeşitli çarelere başvurmaktadırlar.
Bu inkişaf ve gayretlerin bir neticesinide SERT MADEN UÇLARI ve bu uçlarla teçhiz edilmiş torna kalem ve saire aletlere karşı artan rağbette görmek mümkündür.
Ancak çok pahalı olan SERT MADEN UÇLARINI doğru kullanmak ve yerine göre uygun uç cinsini, kesici ağız profilini, kalem kaimliğini, paso genişliğini, kesme hızını doğru seçmek lâzımdır.
Kitabımda bu hususları aydınlatmaya çalıştım. Kitabım bütün TORNACILARA hitap ettiği gibi, atelye şef ve mühendisleri de bundan faydalanabilirler.
Her ne kadar bu kitap, İsveçin maruf “SECO,, SERT MADEN UÇLARININ biraz propagandasını yapmakta ise de, esas kısmı SERT MADEN UÇLARI hakkında umumi bilgiyi ihtiva etmekte olup, başka markalı yüksek kalite Sert Maden Uçları için de muteberdir.
Bana, bu kitabı yazmak imkânını veren, İsveç’deki Fagersta Fabrikasına ve İstanbul Galatadaki Oklar Limited Şirketine de teşekkürlerimi bildirmeyi borç bilirim.
Şefik Okday
******

Oktay Aras Kitaplığındaki A. Şefik Okday Kitapları (3)

DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...