Seçilmiş Göstergelerle İstanbul 2013

İsbn : 9789751960559
Yayın Tarihi : Eylül, 2014
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 191
Ölçü : 19 x 27 cm

Türkiye İstatistik Kurumu, ülkemizin ekonomik, sosyal, demografik ve kültürel yapısı ile ilgili idari kayıt, sayım ve araştırmalardan elde ettiği bilgileri, başta kamu kurum ve kuruluşları ve araştırmacılar olmak İzere kamuoyunun kullanımına sunmaktadır.
fayınlar, tutarlılık, zamanlılık, şeffaflık ve gizlilik ilkeleri çerçevesinde kaliteli veri üretimi ve hizmet sunumu ilkelerine göre hazırlanmaktadır.
Dünyada ve ülkemizde istatistiki bilgiye duyulan ihtiyacın her geçen gün artmasına paralel olarak, üretilen istatistiklerin iyileştirilmesi, geliştirilmesi, bölgesel istatistiklerin toplanması, bölgelerin sosyo-ekonomik analizlerinin yapılması, bölgesel politikaların çerçevesinin belirlenmesi ve Avrupa Birliği Bölgesel İstatistik Sistemi’ne uygun karşılaştırılabilir istatistiki veri tabanı oluşturulması amacıyla, ülke genelinde istatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) tanımlanmış, bu kapsamda Kurumumuzun Bölge Teşkilatlarının güçlendirilmesi ve daha fonksiyonel hale getirilmesi için gereken altyapı kurulmuştur. Yerel düzeyde kalkınma projeleri üretildikçe, veriye olan talep de artacaktır. Bu yayında yer alan bölgesel veriler İBBS’ye göre sınıflandırılmıştır.
Bölgesel düzeyde ayrıntılı verilerin üretilmesi, kayıtlara dayalı verilerin geliştirilmesine bağlıdır. Ulusal kayıt sisteminin güncel olarak sürdürülmesi için TÜİK tarafından yürütülen faaliyetler devam etmektedir.
Bölgesel düzeyde veri talebinin yüksekliği göz önünde bulundurularak hazırlanan bu yayın, değişik zamanlarda yayınlanan resmi istatistikler bir araya getirilerek, her aşamadaki karar alıcı ve kullanıcılara kolaylık ve zaman tasarrufu sağlayacaktır. Aynı zamanda bölge yöneticilerinin verdikleri hizmetteki gelişmeleri ve eksiklikleri tespit etmek amacıyla, üretilen verileri göstergelere dönüştürerek karar almada kolaylık sağlayacak, İBBS’ye göre İstanbul ilinin bilgilerini içermektedir. Ayrıca yayında, kullanıcıların karşılaştırma yapabilmelerini sağlamak üzere TR10 (İstanbul) 2. Düzeyde bölge biriminin göstergelerine de yer verilmektedir.
Yayının tüm kullanıcılara kolaylık sağlamasını ve faydalı olmasını dilerim.
******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...