| Yayın Tarihi | : | Nisan, 2006 |
| Dil | : | Türkçe |
| Sayfa Sayısı | : | 207 |
| Ölçü | : | 22 x 30 cm |
| Yayınevi | : | İstanbul Büyükşehir Belediyesi |
İstanbul'un lalesiyle yeniden buluşması vesilesiyle bir dizi sergi açıyoruz.
Türk ve Hollandalı sanatçıların geçmiş ve gelecek, doğu ve batı kültürleri arasında kurdukları bağlardan yola çıkarak hazırladıkları eserlerin sunulduğu "Zamanın Lale Hali Sergisi', yok olmaya yüz tutmuş olan geleneksel sanatlarımızdan tezhip çalışmalarının güncel ve çağdaş yaklaşımla nakşedildiği "Lale-i Münevveran Sergisi', Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Devlet Arşivi'nde yer alan lale süslemeli fermanların ve beratların sunulduğu "Ferman ve Beratlarda Lale Sergisi', "Geleneksel Türk El Sanatlarında Lale Sergisi', İsmail Acar'ın Lale Konulu Resim Sergisi.
Bunlara ilave olarak Topkapı Sarayı Müzesi Müdürlüğü ile birlikte Saray'ın Laleleri konulu bir sergi açıyoruz. Elinizdeki kitap bu sergi vesilesiyle hazırlanmıştır.
Bu kitapla lalenin Saray macerasını yakından izleme fırsatı yakalayacaksınız. Kitapta ele alınan konulan incelediğinizde lalenin geleneksel kültürümüzdeki izlerini daha iyi göreceksiniz.
İstanbul ve ülkemizin lale ile yeniden buluştuğu şu günlerde bu özenli ve zarif çalışmaya emeği geçenleri tebrik ederim. Sizi sarayın laleleri ile baş başa bırakıyorum.