| Yazar | : | M. Zekai Bayer |
| Yayın Tarihi | : | 1977 |
| Dil | : | Türkçe |
| Sayfa Sayısı | : | 48 |
| Ölçü | : | 20 x 27 cm |
| Yayınevi | : | Türk Tarih Kurumu |
Ülkemizde gelişen endüstri ve yoğunlaşan tarım faaliyetleri, doğada hergün yeni bir arazi kullanma problemi yaratmaktadır.
Arazi planlaması ile görevli meslek dallarında çalışan Mimarlar, Orman mühendisleri, Ziraat mühendisleri ve Coğrafyacılar ile Biyologlar, doğadaki aşırı kullanımdan doğan tahribatı durdurmak ve önlemek için her geçen gün hızla artan bir çalışma yapmaktadırlar.
İşte bu kitabı, Ülkemizde yeni gelişmekte olan peyzaj bilim dalında yapılan çalışmalara bir katkıda bulunmak ve bu konuya bir ışık tutmak amacı ile hazırladım.
Bu eserde bazı eksikliklerin bulunduğunu gören ve peyzaj çalışmaları ile yakından ilgisi bulunan kimselerin ileride bu konuda verecekleri çok güzel eserlerle bu eksikliklerin de tamamlanacağına gönülden inanmaktayım.
1958 yılında, ilk defa ülkemizde Milli Parkları kurarken, kapısının önünde bir ağacı Milli Park olarak düşünen yönetici gurubu ile bir kamuoyunun bulunduğunu hatırlayarak, bu günlere gelmenin kıvancı içinde bu kitabımı bütün doğayı sevenlere armağan etmek istiyorum.
Kitabın hazırlanmasında, Amerika'da ki Michigan State Üniversitesi'nde Ormancılık Rekreasyonu konusunda yaptığım Master çalışmalarımdan faydalandım.
Konuların irdelenmesinde, Orman Bakanlığında Peyzaj mimarlığı konusunda çalışan ve Amerika'da Master yapan Orman Yüksek Mühendisi Ruhi Çınar'dan gördüğüm yardımlar için kendisine candan teşekkürü bir borç bilirim.
Gelecekte kitabımın ikinci bölümünü tamamlayacağımı ümit ediyorum.
Doğa, sevenlerin dostudur. Doğayı sevelim ve koruyalım.