Osmanlı Redif Binaları

Yazar : M. Mithat Özgen
İsbn : 9786059375504
Yayın Tarihi : 2016
Dil : Türkçe
Ölçü : 23 x 22 cm

Osmanoğullan’mn Söğüt bölgesinde kurulan bir beylik konumundan üç kıtada hüküm süren büyük bir devlet ve medeniyet haline gelmesindeki en büyük âmillerin başında disiplinli bir ordu teşkilatı gelmektedir. Tarihi seyir içinde gönüllü askeri birlikler ile başlayan ordu teşkilatlanması, hüküm sürülen coğrafyanın büyümesi ile beraber düzenli birliklere duyulan ihtiyacı ortaya çıkarmış ve bunların iskân ve idâmeleri için bazı inşa faaliyetlerine girişilmiştir. Bu da zaman içerisinde şehirlerin kurulması ve gelişmesinde de mühim bir rol oynamıştır.
Osmanlı’nın son devrinde Yeniçeri Ocağı’nm kapatılması ve ordunun modernleştirilmesi çabaları kalelerden kışlalara geçişi sağlamıştır. Büyük merkezlerde inşa edilen kışlalardan taşralara müdahalede meydana gelen zorluklar, ülke coğrafyasının hemen her noktasında devlet otoritesinin hissetti rilmesi zorunluluğu gibi sebepler yüzünden yeni düzenlemeler yapılmıştır. Bu bağlamda redif birlikleri devreye girmiş ve Osmanlı memleketinin dört tarafında büyük bir inşa faaliyeti başlamıştır.
Askeri teşkilatlanmanın en hızlı şekilde gerçekleştiği devirlerden biri Sultan ikinci Abdülhamid Han zamanıdır, ekonomik ve siyasi sıkıntılara rağmen bu devirde Osmanlı sınırlarının hemen her bölgesinde pek çok imar ve inşa faaliyetinin olduğu görülmektedir...

******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...