| Yazar | : | Yılmaz Çetiner |
| İsbn | : | 975331776x |
| Yayın Tarihi | : | Şubat, 2006 |
| Dil | : | Türkçe |
| Sayfa Sayısı | : | 686 |
| Ölçü | : | 16 x 24 cm |
| Yayınevi | : | Epsilon Yayıncılık |
Özellikle son iki yıldır, çok yakın dostlarım sohbetlerimizde yeri gelip, başımdan geçenleri, duyduklarımı, gördükleri anlattıkça;
"Yaz! ... Yaz yahu, yaz bunları!" diye beni sıkıştırıyorlardı.
Bu sohbetler sırasında hikâyeler acı tatlı her yönü ile çıkıyordu ortaya!
Biz gazeteciler, topluma akseden, büyük gürültüler kopartan olayların, ihtilallerin, darbelerin arkasındaki detay gibi görünen, yaşadığımız gerçekleri biliriz ama yıllar sonra galiba daha sağlam değerlendirme yapıyoruz.
Gazetecilikte yaşam böyle işte! Yılların nasıl gelip geçtiğinin farkına bile varmıyorsunuz! Bir de bakıyorsunuz, 58 yıl geçmiş aradan... 19-20 yaşında körpecik bir gencin, gazetecilik mesleği ve yaşamak için nasıl mücadele verdiğini, ilerideki satırları okumaya başlarsanız, sanıyorum bırakamayacaksınız. Bu, çok şükür hiç inişi olmayan gerçek hayat macerasını, ta 1935'lere, Hitler'li, Stalin'li, Churchil'li yıllara dönüp anlatacağım size.
Sayfaları hayli bol bu anı-biyografi kitabı yazarken inanın hayatımı bir kez daha yaşadım... Etti mi 156 yıl!
İhtilalleri, darbeleri, demokrasi mücadelelerini, iç çekişmeleri, başımıza neler geldiğini her seferinde bizzat yaşadım. Çoğu yaşıtım, meslektaşım gibi... Hastalıklar, meslek mücadeleleri, bir sinema filmi gibi kaynağı beynimde olan sahneler... defalarca seyrettim.
Ama bir şey söyleyeyim, güçlü bir dayanağım olmamasına rağmen hiçbir zaman para sıkıntısı çekmedim. Tüm gazetecilik yıllarımda iyi koşullarda yaşadım! Babam ile annemin hayatta oldukları yıllarda hiç mahrumiyet çekmeyen bir çocuktum. Hiçbir şeyimi eksik etmemişlerdi. Bir de onlardan "Ayağını yorganına göre uzat" kuralını öğrenmiştim. Hayat boyu bunu uyguladım, hala da uyguluyorum... Sıkıntı çekmemenin önemli nedeni budur.
Mesleğimi adeta canımı dişime takarak yaptım. 24 saat islim üzerinde çalıştım. Ama bunu karşılığını gördüm.
Önünüzdeki sayfalarda birçok renkli anı bulacak, yıllar önce duyduğunuz okuduğunuz, olayların gerçek yüzlerini öğreneceksiniz. Bazı yerlerde aradan 40-50 yıl geçmiş olmasına rağmen isim vermiyorum. Biraz araştırırsanız, soruşturursanız onları kolayca bulabilirsiniz.