Kuvantum Mekaniği Çözümlü Peoblem Kitabı Cild 3/1

Yazar : Doç. Dr. Emine M. Rıza
Yayın Tarihi : 1982
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 367
Ölçü : 17 x 24 cm
Yayınevi : İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi
Bahsi Geçen : Ahmed Yüksel Özemre


Öğrenciliğim esnasında problem bulmada ve çözmede arkadaşlarımla birlikte en çok sıkıntı çektiğimiz ders Kuvantum Mekaniği olmuştur. Beni bu kitabı hazırlamaya iten neden işte budur.
Kitabın programı İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nin (eski) Teorik Fizik Kürsüsünde okutulan ve hâlen de okutulmasına devam edilen Kuvantum Mekaniği dersinin programına paraleldir. Bu kitap bu dersin tamamlayıcısı mahiyetindedir. Kitapta 250 adet problem olup bunların hemen hemen hepsinin ayrıntılı çözümü verilmiştir. Kitabın en sonunda da çözümlerde kullanılan formüller bir liste hâlinde sunulmuştur.
Gerek müsveddelerin hazırlanması gerekse baskı sırasında bazı problemlerin çözümlerinde gözümden kaçan önemli yanlışlıklar ve eksiklikler olmuştur. Bunları sona eklediğim "Düzeltmeler” bahsinde tamamlamaya çalıştım. Ayrıca baskı hatalarını ve yukarıda sözünü ettiğim yanlışlıkların ufak olanlarının düzeltilmiş şekillerini ”Errata”da bulabilirsiniz. Bütün bu düzeltmeler ve farkına varmadığım daha başka hatalar varsa, onlar için özür dilerim.
Bu kitap başta Hocamız Prof. Dr. Ahmed Yüksel ÖZEM RE olmak üzere İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesinin (eski) Teorik Fizik Kürsüsünde bulunan diğer bütün arkadaşlarımın çeşitli yardımları sayesinde ortaya çıkmıştır. Ayrıca bazı problemlerin ve çözümlerinin gerek ifâde ve gerekse teknik bakımdan daha' iyi hâle getirilmesinde Prof. Dr. A.' Yüksel ÖZEMRE ile Doç. Dr. Çetin CAN-SD T’un büyük yardımlarını gördüm. Kendilerine minnet ve teşekkürlerimi burada ifâde etmek isterim.


******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...