İstanbul'u Yeniden Düşünmek ve Erguvanname

Yazar : Akif Emre
İsbn : 9786052071915
Yayın Tarihi : Nisan, 2019
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 151
Ölçü : 13,5 x 21 cm

Rahmetli Akif Emre’nin elinizdeki bu eseri de siz okurlarımızla buluşuyor ve böylece 6. kitabı da yayımlanmış oluyor. Onun İstanbul’a dair kaleme aldığı yazılarını bir araya getiren “İstanbul’u Yeniden Düşünmek ve Erguvanname” iki bölümden meydana geliyor. Birinci bölüm İstanbul hakkında yazılan gazete yazıları ile ‘İzler,Göstergeler, Çizgis'de yer alan konu ile ilgili yazıların bir araya gelmesinden oluşuyor. Erguvanname’yi meydana getiren yazılar hariç İstanbul konulu 32 yazıdan 3 tanesi Göstergelerden, 2 tanesi Çizgisiz Defterden, 1 tanesi de ‘İz’ler’den alındı. Konunun bir bütünlüğe kavuşması amacıyla yayımlanmış kitaplarından bu esere aldığımız 6 yazı dışında diğer 26 yazı Yeni Şafak gazetesinde yayımlanmış yazılar olup eserde kronolojik olarak yer aldılar.
Bu eserin ikinci bölümü Akif Emre’nin verdiği isimle “Erguvanname” adını taşıyor. Bu bölümde, her yıl erguvan mevsiminde, baharda İstanbul’u süsleyen, ona farklı bir güzellik bahşeden Erguvan hakkında, Nisan-Mayıs aylarında kaleme aldığı 8 yazı yer almakta.
Akif Emre sağlığında yazılarının bir kısmını tasnif ederken bazı yazdarının üstüne “İstanbul” diye yazmıştı. Her yıl Erguvan mevsiminde kaleme aldığı yazılarına devam edeceğini ve kendisinin çektiği resimlerle birlikte yayımlayabdeceğimizi, yalnız yazıların biraz daha birikip kitap hacmine ulaşması gerektiğini söylrmişti...
******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...