İstanbul Yıldızı

Yazar : Gül İrepoğlu
İsbn : 9786050920727
Yayın Tarihi : Haziran, 2014
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 159
Ölçü : 13,5 x 21 cm
Yayınevi : Doğan Kitap

Derler ki...
Bin beş yüzlü yılların başlarında Hindistan’da sarp bir dağda pek az kişinin bildiği bir elmas madeni varmış. Sık ormanlarla kaplı dağın eteğinde, çevresini duvar gibi kuşatan yüksek ağaçların gizlediği taşlık bir alanmış orası.
Gözlerden gizlenmiş bu kadim madenden çıkan taşlar ham halleriyle bile gönül çeliciymiş. Ama bundan tam beş yüzyıl önce bir gün işçiler öyle bir elmas parçası çıkarmışlar ki, o güne dek çıkarılmış elmas kütlelerinin hepsinden farklıymış, rengiyle bile. Henüz yontulmadan parıldıyormuş o, mavi mavi. Madenin sahibi taş kütlesini en yaşlı ustaya teslim etmiş yontsun diye, o da yürek biçimi vermiş elmasa, üzerindeki damarların gösterdiği yolu izleyerek. Değişik yönlerden bakınca hareket edermiş gibi, atarmış gibi görünen bir elmas yürekmiş bu. Bu mavi taşı görenin gözü kamaşır, yüreği elmasa öykünüp hızlı hızlı atarmış. Bir gören diğerine anlatmış ve bu sıra dışı elmasın ünü Timur’un torunu Babür Şah’a kadar ulaşmış.
Fergana’dan gelip Kuzey Hindistan’da koskoca bir imparatorluk kurmak için uğraş veren Babür Şah, Kanuni’nin Mohaç Muharebesi’ni kazandığı sene Hindu ordusunu yenip gazi unvanı alan, yanında Osmanlı ordusundan askerlerin de savaştığı Babür Şah...

******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...