| Yazar | : | Semih Kavak |
| İsbn | : | 9789944370574 |
| Yayın Tarihi | : | 2006 |
| Dil | : | Türkçe |
| Sayfa Sayısı | : | 167 |
| Ölçü | : | 24 x 28 cm |
| Yayınevi | : | İst. Büyükşehir Bel. |
Kültür A.Ş. "Yabancı Gazetecilerin Gözüyle İstanbul" adlı bir kitap yayınladı. 23 gazetecinin yazısının yer aldığı eser, güzel İstanbul fotoğraflarıyla süslenmiş.
Bosnalı Bojadzic çiftinin yazısında şu cümleler önemli:
"Gerçek İstanbullular sıradan bir günde bile kendileri için memnuniyet verecek detaylar yakalamak konusunda uzmanlaşmıştır."
"Her ne kadar bir jüri Avrupa kültür başkenti sıfatını kazanması için 2010 yılını layık görmüşse de ona, bizce İstanbul bu niteliğe yüz yıllardır sahiptir."
Bu eserde yer alan yazılardan dikkatimi asılan, çeken ve koparan bazı cümleler: "Kısa bir süre önce Londra'yı geçip tekrar Avrupa'nın en büyük kenti olan İstanbul, aynı zamanda dünyanın en kozmopolit şehridir. Herhangi bir ulaşım vasıtasıyla 10 dakika seyahat ettiğinizde bile bir sürü dilden insanla karşılaşırsınız. Avrupa kıtasında hatta bütün dünyada hiçbir caddede, Cuma akşamları İstiklâl Caddesi'nin sahip olduğu o kozmopolit şehir havasına rastlanmaz."
D. Judson