İsmet Atmaca

1939 yılında İstanbul Sütlüce 'de doğdum.
İlkokulu Halıcıoğlu Hoca İshak Efendi okulunda okudum. Daha sonra öğrenimime Ortaköy'de bulunan Galatasaray'ın hazırlık sınıfında devam ettim. 1958 yılında tamamladığım Galatasaray Lisesi'ndeki öğrenimimin ardından İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi'ne girdim.
1964 yılında buradan Yüksek Mimar olarak mezun oldum.
Askerlik görevimi, 1965-1967 yılları arasında Yedek Subay olarak Babaeski'de yaptım. Müteakiben Denizli ve İstanbul Bayındırlık Müdürlükleri'nde müdür ve müdür muavini olarak görev yaptım. 1974 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışmaya başladım. Etüd-Proje ve Yapı İşleri Müdürlükleri'nde çalıştım. Belediye'nin İnşaat İhaleleri Yeterlik Komisyonu Başkanlığını yaptım. Birçok projeyi yürüttüm; bina ve tesis inşaatları, sahil ve park düzenlemeleri ve yapı uygulamalarında çalıştım . 1998 yılında emekli oldum.
1968 yılında Nadire Atmaca ile Denizli'de evlendim. 1971 yılında kızım Pınar Denizli 'de doğdu. 1975 yılında ise oğlum Levent İstanbul 'da doğdu. Kızım 1989 yılında Boğaziçi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü'nden mezun oldu, 1999 yılında evlendi. Kızımdan Metis ve Deniz adlarında 2 kız torunum var. Oğlum ise 1999 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nden yüksek kimyager olarak mezun oldu, 2002 yılında evlendi ve 200 7 yılında Koç Üniversitesi'nde İşletme Master'ını tamamladı . Özel sektörde çalışmaya devam etmektedir...”
İsmet Atmaca 17.3.2018 tarihinde vefat etti.
 

Bibliyografya

Sıra Dışı Hayatlar Cilt 14 - Galatasaray Liseli Mühendisler - Mimarlar
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...