İlgihan Ünal

1969 doğumluyum. Galatasaray Lisesini bitirdim. Lise yıllarında hem ağabeylerimize özenerek hem de onların zoruyla başlayan rehberlik maceramı Turizm Bakanlığı'nın 1988 yılında açtığı profesyonel rehberlik kurslarını bitirerek hem mesleğim hem de yaşam biçimi haline getirdim.
1992 yılında Portekizce öğrenmek amacı ile gittiğim Lizbon'da kaldığım süre boyunca gerek Portekiz gerekse İspanya'nın birçok bölgesini gezme fırsatı buldum. O yıldan itibaren yurtdışı gezilerinde de tur lideri olarak görev almaya başladım. Bugüne kadar 5 kıtada 60'ın üzerinde ülkeye tur lideri olarak gittim. 4 yabancı dil biliyorum. Daha fazlasını da öğrenmeye çalışmaktayım.
Gezilerin profesyonel kadrolar tarafından yapıldığı takdirde amacına ulaşacağına olan inancımdan dolayı elimden geldiği kadar mesleğimi en iyi şekilde icra etmeye ve tanıtmaya çalıştım. bir dönem İstanbul Rehberler Odası Yönetim Kurulu üyeliği ve saymanlık görevinde de bulundum.
Devletin bazı kurumlarında Portekizce ve Fransızca tercüman sıfatıyla görev yaptım.
Fırsatım oldukça tek başıma veya eşimle birlikte sırt çantamızı alarak dünyanın en egzotik ülkelerine gitmeyi seviyorum. Gezmek benim için vazgeçilmez bir tutkudur. Ve hayatımı da bu tutkumu gerçekleştirerek kazanmak bana çok keyif vermektedir.
 
 

Bibliyografya

Galatasaray Liseli Sıra Dışı Hayatlar - Cilt 10.1 - Turizmciler (Oktay Aras, 2024)
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...