Fotoğraflarla İstanbul'da Ulaşım 2

İsbn : 9789944100847
Yayın Tarihi : Mayıs, 2015
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 137
Ölçü : 30 x 21 cm

Deklanşöre basıldığı andan itibaren her fotoğraf, İçine sabltledlğl değerlerle birlikte tarih İçinde uzun bir yolculuğa çıkar. 0 anı tüm gerçekliğiyle içine hapseden soluk bir kare, geçmişe dair hatıraları bütün detaylarıyla günümüze aktaran çok değerli bir malzeme olur.
Bir daha geri gelmemek üzere ardımızda bıraktığımız geçmişe dair görsel kırıntıları, büyük bir titizlikle bugüne taşıyarak onlara yeniden hayat veren mütevazı slyah-beyaz kareler, karşı konulamaz bir cazibeyle adeta İnsanı İçine çeker. Kendine has kokusu ve dokusu olan eski fotoğraf karesine akseden suret sizi İçine çekerek o günlere götürür adeta.
Hafızanıza İşlenen hatıra katmanları arasında unutulmaya yüz tutmuş detaylardan birkaçı, saklandığı yerden naif bir kıvraklıkla çekilip alınır; tarifi zor bir heyecan, özlem ve hüzünle gezinmeye başladığınız o eski zaman diliminde eşlik eder size.
Fotoğrafa bakmakla içinde saklı olanı görmek arasındaki İnce çizgiyi yakalamak ilk bakışta biraz zor gibi görünse de aslında bu eşiği atlamak oldukça kolaydır. Fotoğraf okumanın tek sırrı; fotoğrafa akseden o anın, kağıdın dokusuna İşleyen hücrelerin ipuçlarını sabırla harmanlamaktır. Hele ki söz konusu olan güzeller güzeli şehir İstanbul ise..
İETT Genel M üdürlüğü'nün arşivinde bulunan fotoğraflardan ve kendi koleksiyonumuzdan derleyerek ol üştürdüğümüz iki ciltlik albüm kitapta, geçmişe dair görüntüleri elimizden geldiğince okumaya ve yorumlamaya çalışarak eski İstanbul'un yaşantısını hatırlatmayı ve sîzleri keyifli bir yolculuğa çıkmayı amaçladık. Bunda biraz olsun başarılı olabildlysek ne mutlu bize.
Keyifli okumalar temennimizle,

******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...