Cem Kartal

28 Şubat 1954 tarihinde doğdu. 1966 tarihinde Galatasaray Lisesi’ne başladı. 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Fransız Filolojisi’nden mezun oldu.
Voleybola 1969 yılında Galatasaray Spor Kulübü’nde başladı ve iki yıl genç takımda, üç yıl da A takımında oynadı. 22 yıl süren voleybol hayatı boyunca pek çok takımda ayrıca genç ve A milli takımlarında yer aldı. Türkiye lig ve kupa şampiyonluklarının yanı sıra Avrupa Şampiyon Kulüpler dördüncülüğü yaşadı.
Boronkay, Orhan Yüce, MOB A.Ş., Otomotiv İthalatçılar Derneği gibi kuruluşlarda yönetici olarak çalıştı. Daha sonra Etap şirketinin ortağı olarak ayrıca bir parfüm firması olan Floressence’ın Türkiye mümessili oldu. Son beş yıldır da inşaat müteahhitliğiyle uğraşıyor.
Çeşitli dernek ve kuruluşlarda üye olup, çeşitli görevler üstlendi. GSK voleybol şube kaptanlığı, GSK Veteran erkek takım kaptanlığı, GSK kongre üyeliği, GSK sosyal üyeliği, GSK eski sporcular üyeliği ve Moda Deniz Kulübü üyeliği yaptı. Hale Hanım ile evli olup Selin adında bir kız evlat sahibidir. Kartal, İstanbul’da yaşamını sürdürmektedir

Bibliyografya

Galatasaray Liseli Sıra Dışı Hayatlat - Cilt 7 - Milli Sporcular (Oktay Aras, 2022)
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...