Can Şakir Binan

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Can Şakir Binan, 1956 yılında İstanbul’da doğmuş, Galatasaray Lisesi’ni 1976 yılında bitirdikten sonra, 1981 yılında İDMMA Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olmuştur.
“13. Yüzyıl Anadolu Kervansarayları Koruma Ölçütleri Üzerine Bir Araştırma” adlı tezi ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nde 1991 yılında Doktor, 1996 yılında Doçent ve 2010 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Profesör olmuştur.
Uzmanlık konuları Mimari Koruma Tarihi, Koruma ve Restorasyon Teknolojisi, Dünya Mirası, Koruma alanında uluslararası metinler ve Orta Çağ Anadolu Mimarisi’dir. Mimari Koruma ve Restorasyon konularındaki kitap, makale ve araştırmaları yanında ICOMOS Türkiye Millî Komitesi üyesidir ve 2001-2010 yılları arasında İstanbul 3 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanlığı yapmıştır.
Hâlen Yıldız Teknik Üniversitesi senato üyesi olan Binan, Mimarlık Fakültesi lisans eğitimi ve Fen Bilimleri Enstitüsü Rölöve Restorasyon yüksek lisans eğitimi kapsamında ders vermekte, doktora ve yüksek lisans tezleri yürütmektedir. Ayrıca, Rüstem Paşa Camii, Zeytinburnu Fabrika-i Hümayunu restorasyon ve yeni kullanım uygulamaları ve Karaköy Merkez ve Çinili Rıhtım Han vb. yapılarda uygulama ve proje danışmanlıklarını yürütmektedir.

Bibliyografya

Galatasaray Liseli Sıra Dışı Hayatlar - Cilt 8.2 - Profesörler (Oktay Aras, 2023)
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...