Babanzâde Ahmet Naim

Yazar : Hüseyin Hansu
İsbn : 9789944125185
Yayın Tarihi : Mayıs, 2007
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 279
Ölçü : 13,5 x 21 cm
Yayınevi : Kaynak Yayınları
Bahsi Geçen : Ahmet Naim Babanzade

Hadis ilimleri tarihi, rivayet edilen metinler kadar, bu metinleri aktaran kişilerin de geniş incelemelere konu olduğu bir alandır. Bir anlamda hadis ravilerinin güvenilirliklerinin tesbiti demek olan isnadın, hicri birinci asır gibi çok erken bir devirde başlaması, bu ilim tarihinde biyografi çalışmalarının önemini ortaya koymaktadır. Tabakat kitapları, rical bilgisi, cerh ve ta’dil çalışmaları kısa sürede hadis ilminin bağımsız birer şubesi haline gelmiştir.
Hadis ilmiyle iştigal etmiş olan alimlerin çalışmalarının aydınlatılması, günümüzde yapılacak araştırmalara ışık tutacağı gibi, daha önce yapılmış olanlarının unutulmaya terk edilmemesi açısından da önemlidir. Bu nedenle Hadis alanındaki bu tür çalışmalar, günümüzde de önemini korumakta ve çeşitli seviyelerde akademik araştırmalara konu olmaktadır.
Bu gerekçelerden hareketle hazırladığımız bu çalışmamızda, tercüme ve şerh ettiği “Buharı Muhtasarı Tecrid-i Sarîh” ile bu tercümenin girişine yazdığı hadis usûlü hakkındaki mukaddimeyle haklı bir şöhrete kavuşan ve aynı zamanda yorumları, ilmi birikimi ve kültürel donanımı ile toplumumuzun hadis kültürünün oluşmasına katkıda bulunan Babanzâde Ahmet Naim'in hayatını, eserlerini ve ilmi kişiliğini inceledik. 1872-1934 yılları arasında yaşamış ve hayatının büyük bölümünü İstanbul'da geçirmiştir...
******

Oktay Aras Kitaplığındaki Ahmet Naim Babanzade Kitapları (2)

DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...