| Yazar | : | Enis Batur |
| İsbn | : | 9759326515 |
| Yayın Tarihi | : | 2001 |
| Dil | : | Türkçe |
| Sayfa Sayısı | : | 231 |
| Ölçü | : | 22 x 30 cm |
| Yayınevi | : | Turkcell |
Çağlar boyunca birçok medeniyeti bünyesinde barındıran ülkemizi, ancak bu topraklarda yaşayan kültürleri daha iyi tanıyarak anlayabileceğimize, farklı kültürlerden gelen insanların ülkemiz hakkındaki görüşlerini öğrenerek de, günümüzün toplumlarıyla daha iyi iletişim kurabileceğimize inanıyoruz.
Bu düşünceden hareket eden Turkcell, geçtiğimiz yıllarda, kültür hayatımız da önemli bir yere sahip olan Pera'yı, şimdiki adıyla Beyoğlu'nu; Bodrum Halikarnassos'u ve İstanbul'la birlikte Anadolu'daki 21 şehrimizi tanıtan kitaplar yayımladı. Bu yıl ise değerli yazarımız Enis Batur'un hazırladığı Avrupa Güneşinin Doğduğu Yere Yolculuk - İstanbul ve Anadolu'da Batılı Gezginler isimli kitabı okuyucuların beğenisine sunuyor.
Döneminin kanaat önderleri ile ülkeler ve toplumlararası iletişimi gerçekleştiren düşünce insanları tarafından kaleme alınan kitap, adeta, yabancıların yüzyıllardır ülkemize ve yaşam tarzımıza bakışına ayna tutuyor. Birbirimizi tanıyabilmek için önce iletişim kurmamız, bugünü anlayabilmek için ise önce geçmişi öğrenmemiz gerektiğini vurgulayan eserin, kültür ve düşün hayatımıza derinlik katacağına inanıyoruz.
Toplumlarla iletişimi, sahip olduğumuz bilgiler üzerine kurduğumuzu göz önüne alırsak, bu ilginç kitabı okurken, günümüzde karşılaşılan zorlukları belki daha kolay algılayabilecek, birbirimiz hakkında farklı bakış açıları geliştirebileceğiz.
Turkcell, içinde bulunduğu toplumun bir parçası olarak, kültür-sanata, eğitime, arkeolojiye, spora kısaca topluma katkı sağlayacağına inandığı projelere destek vermeye devam edecek.