Alisıklik ve Heterosıklik Bileşikler

Yazar : Prof. Dr. Saim Saracoğlu
Yayın Tarihi : 1963
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 135
Ölçü : 17 x 25 cm
Yayınevi : Ankara üniversitesi
Bahsi Geçen : A. Saim Saraçoğlu

Alifatik bileşikler, aromatik bileşikler gibi organik kimyanın temel konularını veren ders kitaplarına bakılırsa diğer siklik bileşiklerle aynı gaye ve genişlikte aksettiren eserlerin sayısı pek azdır. Âli siklik ve heterosıklik bileşikler ya çok kısa ve bağlantısız olarak ders kitaplarına serpiştirilmiştir, yahut ta pek tafsilâtlı bir şekilde müracaat kitaplarında yer alır. Halbuki bunlar, organik kimyada özel bahisler değil, alifatik ve aromatiklerin tabiî bir devamı ve temel prensiplerin tatbik yerleri olduklarından, kimya öğreniminde berikiler kadar lüzumlu ve zarurîdir.
Böyle bir kitabı bundan yirmi sene evvel yayınlasa idim, hacmi bir bukadar daha dolgun olabilirdi. Fakat o zamandan bu yana kimya ilim ve tekniğine öylesine yenilikler katıldı kı, genç dimağlarda bunların da yerini düşünerek özde ve prensipte kalmağı tercih ettim.
1958 Ekiminde baskıya hazır olan kitap bir takım malî ve teknik güçlüklerden dolayı ancak dört buçuk sene sonra matbaadan çıkabildi. Bu süre içinde bazı konulardaki yenilikler ve gelişmeler, kitapta ufak tefek ilâve ve değişikliklerin yapılmasını gerektirmiştir.
Mükemmele erişmenin her alanda bir gaye olduğunu göz önünde tutarak, meslektaşlarımın ikaz ve tenkitlerini alâka ve şükranla karşılayacağımı billıassa belirtmek isterim.
Saim Saraçoğlu

******

Oktay Aras Kitaplığındaki A. Saim Saraçoğlu Kitapları (1)

DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...