2010 İstanbul 5. Uluslararası Karikatür Yarışması

Yayın Tarihi : 2010
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 120
Ölçü : 22 x 24 cm
Yayınevi : Şişli Belediyesi

İstanbul, yerlesim tarihi 300 bin, kentsel tarihi yaklaşık 3 bin, başkentlik tarihi ise 1600 yıla kadar uzanan Avrupa ile Asya kıtalarının kesiştiği bir dünya kentidir. Çağlar boyunca çeşitli uygarlık ve kültürlere ev sahipliği yaptı. Yüzyıllar boyu çesitli din, dil ve ırktan insanların bir arada yaşadığı kozmopolit ve metropolit yapısıyla dünyanın turistik açıdan ilgi çeken önemli merkezlerinden biri olmayı başardı.
Roma ve Bizans uygarlıklarına evsahipliği yapan İstanbul, 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından Bizanslılardan alınarak, Osmanlı dönemine de damgasını vurdu. Tarihi alanları UNESCO Dünya Mirası Listesi"ne 1985 yılında eklenen İstanbul, 2010 yılında "Avrupa Kültür Başkenti" secildi.
Yarışmamızın amacı "2010 Avrupa Külür Başkenti" seçilen İstanbul'u dünya çizerleri gözüyle geçmişten günümüze irdelemek ve karikatür sanatı aracılığıyla yansıtmak. Birinci seçilecek karikatürcüyü, kazanacağı ödülün yanısıra güzel bir İstanbul gezisi de bekliyor. Yarışma jürisi ise Istanbullu Türk ve İstanbul'u tanıyan yabancı çizerlerden oluştu....
******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...