Zeynep Akça Bayramoğlu Coşkun

Zeynep Bayramoğlu, 1969'da Ankara'da doğdu. Galatasaray Lisesi ve İstanbul İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Aktüel ve Tempo dergilerinde muhabirlik yaptı. Yazıları Cumhuriyet Dergi, Skala, Kitaplık'ta yayımlandı. "Simone de Beauvoir'ın Sartre'a Mektupları'nı çevirdi (Düşün Yayınları,1996). 1996'da Paris'e yerleşti. Sorbonne Üniversitesi'nde (Paris IV) Modern Fransız Edebiyatı lisansı yaptı. Saint Denis (Paris VIII) Üniversitesi'nde psikanaliz derslerine devam etti. 2004'te İstifa adlı romanını Akça Zeynep adıyla yayımladı (Okuyan Us Yayın). Bu roman "La Démission" adıyla Eds. L'Harmattan yayınevi tarafından yayımlandı. Eseri Fransızcaya yazarın kendisi ve Véronique Petit kazandırdı.
Fransa'da yüksek lisans ve doktora eğitiminde karşılaştırmalı edebiyat üzerine çalıştı. Bayramoğlu-Coşkun edebiyat araştırmalarında özellikle Ahmet Hamdi Tanpınar ve Orhan Pamuk üzerine yoğunlaştı.
Ahmet Hamdi Tanpınar ve Orhan Pamuk romanlarında "DoğuBatı" sorununu inceledi. Tanpınar'ın "Huzur" ve "Saatleri Ayarlama Enstitüsü" romanlarını yeni bir bakış açısıyla ele aldığı çalışması"Huzursuz Huzur Ve Tekinsiz Saatler" adıyla Yapı Kredi Yayınları'ndan 2007'de yayınlandı.
Ayrıca Atılgan Bayar'ın derlediği "Müslüman Roma - Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Yakın Geleceği" (Meydan Yay. 2012) adlı çalışmada söyleşisi bulunuyor.
2017 yılında bir kaza sonucu kaybettiğimiz Zeynep Akça Bayramoğlu-Coşkun, Komet ismi ile bilinen ressam-şair Gürkan Coşkun ile evliydi...

Bibliyografya

İstifa (2004), Monsieur Karénine (2010), L’Amant Capitaliste (2012)

Oktay Aras Kitaplığındaki Zeynep Akça Bayramoğlu Coşkun kitapları (1)

DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...