Galatasaray Liseli Yazarlar ve Kitaplar Cilt 2 - H-P

Yazar : Oktay Aras
İsbn : 9786056127267
Yayın Tarihi : Kasım, 2010
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 385
Ölçü : 21,5 x 28,5 cm

Kitabı indir: https://drive.google.com/file/d/1m-1bl6Z3RY9PgNUMQwGcOfbpgJZwZONq/view?usp=sharing
Özet Video: https://drive.google.com/file/d/1zPiM-mPe7qB_NBrLOerCILLW3QteZ4IB/view?usp=sharing

Galatasaray Tarihine Hizmet
Oktay Aras'ı bunca gecikerek olsa da tanımamı Özer Berkay'ın Galatasaray Sevgisi yemeklerine borçluyum. Bu yemekler olmasaydı, Oktay gibi daha nice Galatasaraylı ile yollarımız belki de hiçbir zaman kesişmeyecekti. Oysa Galatasaray'a Oktay da benim gibi Ortaköy'de ve birinci sınıftan başlamıştı. O da benim gibi Fransızca sözcükleri ilk kez Madam Lameda'nın ağzından duymuş ve bir şey anlamamıştı! Galatasaray onun için de bir büyük tutku; yaşam serüveninin kopulmaz bir parçası olup çıkmıştı. Başarılı bir mühendis ve sanayici, örnek bir Galatasaraylı ve bir Cumhuriyet aydınıdır Oktay Aras. Taner Saka ile hazırladığı 1955 mezunlarının 50nci yıl albümünü hayranlıkla incelemiştim. Profesyonel bir çalışmadan farksızdı.
Daha ilkokuldayken tatil günlerini Beyazıt'ın ünlü "Çınaraltı Sahafları'nda değerlendirdiğini ve sınıflarını geçtikçe babasının "ne ödül istersin?' sorularını "kitap!.." diye yanıtladığını anlatmıştı. Çocukluktan başlayan bu merakının sonucu evinde oluşan 15.000 ciltlik kitaplığıdır. Galatasaraylı yazarlara ait yapıtların bu zengin birikimde ayrı ve ağırlıklı bir yeri olduğunu söylemeye gerek var mı?
Elinizde tuttuğunuz dev yapıt, kendisini adeta yetiştiği ocağa adamış seçkin ve saygın bir Galatasaraylının bu hazineden onca özveriyle bizler için damla damla süzüp önümüze koyduğu bir değer; Galatasaray tarihinin yanı sıra edebiyat dünyamıza yer yer şaşırtıcı, düşündürücü ve Okulumuz adına da gurur verici bir büyük hizmettir.
Beynine ve eline sağlık sevgili Oktay.
Orhan KARAVELİ (GS-1949)
******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...