Toplu Oyunlar 1 Uzaktakiler - İnsansızlar - Soruşturma - Tut Ki Öleceksin - Çiçek Sepetli Kız

Yazar : Yıldırım Keskin
İsbn : 9786054465415
Yayın Tarihi : Kasım, 2011
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 288
Ölçü : 12 x 19,5 cm
Yayınevi : Mitos-Boyut

OYUNLARIM
Yıldırım Keskin

Her yazar, kendi çağını yansıtır; çağımn insanından, düşüncesinden, umut ve korkularından, hayalleri ve yaratıcılığından esinlenir.
Yaşadığım çağın en önemli olayı, öncesi ve sonrası ile, İkinci Dünya Savaşı idi. Çeşitli siyasal, toplumsal, ekonomik ve kültürel akımlar, XX. Yüz yıl boyunca, düşmanlık ve ayrımcılıkların kaynağı oldu. Milyonlarca insanın ölümü, yakılan yıkılan kentler ve binlercesi yok olan sanat yapıtları. Dünyanın ve yaşamın geleceği üzerinde her zamandan daha çok duruluyor, endişeler gittikçe daha da derinleşiyordu. İnsancıl değerler değişmişti. O güne dek yaşamın sürekliliğini sağlayabileceğine inanılan sosyal ve kültürel dayanak noktaları iflas etmişti. İnsanlık büyük bir şaşkınlık, korku ve umutsuzluk içinde idi. Tüm bu olayların sanatçıları etkilememesi olanaksızdı.
Savaş sonrasında ortaya çıkan durum da çok iç açıcı değildi. Dünya, Doğu ve Batı olarak ikiye bölünmüştü. Siyasal bölünmüşlüğün yamnda, Batı ülkeleri ucuz enerji kaynakları sayesinde süratle kalkınırken, üçüncü dünya ülkeleri gittikçe daha yoksullaşıyordu. İnsanlar üzerindeki tehditler sürmekte idi: kitlesel yok etme silahları, çevrenin yok olma tehlikesi, işsizlik, açlık ve sefalet...

******

Oktay Aras Kitaplığındaki Yıldırım Keskin Kitapları (3)

DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...