Galatasaray Liseli Sıra Dışı Hayatlar Cilt 6.1 Büyükelçiler

Yazar : Oktay Aras
Yayın Tarihi : 2022
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 438
Ölçü : 16 x 24 cm

Kitabı indir: https://drive.google.com/file/d/1PuZ9TnttFMWOG8HEF6vN6M8hyGbo2P-M/view?usp=sharing
Özet Video: https://drive.google.com/file/d/1eqajxTL5GIhrkXou1IDJqaL5nwKRPeam/view?usp=sharing

Sıra Dışı İnsanların 6. cildinde Galatasaray Liseli büyükelçileri ele alıyoruz. Bunlardan bazıları, Osman Nizami Paşa gibi, Salih Münir Paşa gibi, Osmanlı Devletinde büyükelçi olarak görev yapan kişilerdir. Asıl ağırlık, Cumhuriyet dönemindeki diplomatlardadır. Bunların bazıları iki Dünya Savaşı’nda da görev yapmışlardır. Bütün büyükelçiler, dünyanın dört bir tarafında, çok ağır şartlar altında çalışmışlar ve ülkelerinin menfaatlerini korumuşlardır.
Fakat işin en acı tarafı Asala adlı Ermeni terörist gurubunun işlediği cinayetlerdir. Bu çalışmada yer alan dört Galatasaray Liseli büyükelçi öldürülmüş, dört büyükelçi ise yaralı olarak kurtulmuştur. İlk şehit edilen diplomatımız Viyana Büyükelçisi Daniş Tunalıgil olmuştur. 1975 senesinde yapılan bu menfur saldırıdan üç gün geçmeden Paris Büyükelçimiz İsmail Erez de şehir edilmiştir. Bir sene sonra emekliliğine çok kısa bir süre kalan, Vatikan Büyükelçimiz Taha Carım da bu katil terör gurubu tarafından şehit edilmiştir. Emekli Büyükelçi Beşir Balcıoğlu ise, Madrid’de ziyarete gittiği Zeki Kuneralp’in yerine şehit edilmiştir.
Galatasaray Liseliler Büyükelçilerinin tespit edilen sayısı 195’tür. Bunlardan 102’si 1. ciltte, 93’ü ise 2. ciltte yer almaktadır.
 
******

Oktay Aras Kitaplığındaki Oktay Aras Kitapları (32)

DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...