Türker Ozan

Türker Ozan 1958 yılıbnda doğmuş ve 1977 yılnda Galatasaray Lisesi'nden mezun olmuştur. Lisedeyken başladığı aletli jimnastik spor dalında milli olmuştur.
Türker Ozan hakkında bilgi çok azdır. Kendisi halen Fransa’da yaşamaktadır. Onunla ilgili, mezuniyet albümünde yazılan sayfayı aşağıya alıyoruz.
“Türker taa 1965 de Galatasaraylılar kervanına katılmış. 1977 Eylülünde elindeki son felsefe imtihanının sorularını atıp, üstüne başına çeki düzen verdikten sonra 12 yıl önce girdiği kapıdan çıkıp gittiğini görenler var. Türker bu on iki yıl zarfında sırasıyla şu sınıfları okudu: special, mpecial, önce orta bir sonra altıncı sınıf, yedi, sekiz, dokuz, sonra ooonn, 11 X 2  ve de enfin 12.
Bunca yıl geçmiş de Türker'e ne hikmetse bir lâkap bulunamamış. Her ne ise okulun havasına çabucak giren arkadaşımızın ilk yıllarından itibaren geçmişine bir göz atalım bakalım:
Türker'i altıncı sınıfta sıra arkadaşı Eli Kohen'le (Eli altıncı sınıfta okulu bırakmıştı, şimdi ticaret hayatında köşeyi iyi dönenler listesine kayıtlı!) birlikte Beşeri İlimler dersinde Marmara bölgesi üzümlerinden elde edilen lezzetli bir maddenin insanlara yaptığı etkileri kendilerinde denerken görüyoruz. O yıldan aklımızda kalan şey ise bu iki arkadaşımızın ders hocasına yaptıkları enteresan teklifler ve komplimanlardır..."
 

Bibliyografya

Galatasaray Liseli Sıra Dışı Hayatlar - Cilt 7 - Milli Sporcular (Oktay Aras, 2022)
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...