Erzin Demir

1922 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Erzin Demir, Galatasaray Lisesi’nde okurken önce salon sporlarıyla ilgilendi. Okulun voleybol ve basketbol takımlarında oynadı, İstanbul şampiyonlukları kazandı. Ayrıca Galatasaray’ın voleybol takımında da forma giydi ve sarı-kırmızılı kulüp ile İstanbul şampiyonluğuna ulaştı.
Erzin Demir’in büyük başarılar elde ettiği bir başka branş da yelken oldu. Galatasaray adına yarışan Demir, Şarpi (Sharpie) ve Finn sınıflarında defalarca Türkiye ve İstanbul şampiyonlukları kazandı.
Erzin Demir, ülkemizi uluslararası organizasyonlarda de temsil etti. 1937 sonrası yurt dışındaki yelken yarışlardan uzun süre uzak kalan Türkiye, 1954’te Berlin’de yapılan Avrupa Olimpik Yole (Jolle) Şampiyonası’na katılan Erzin Demir ile yeniden dışarıya açıldı. 1955’te de aynı organizasyonda yer alan Demir, ilerleyen yıllarda Avrupa Finn Şampiyonalarına da katıldı.
1960, Erzin Demir’in kariyerinde önemli bir yıl oldu. Demir, o tarihte Roma Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi temsil etti ve Finn sınıfı mücadelesinde 27. sırada yer aldı.
Erzin Demir, 2010 yılında vefat etti.
 

Bibliyografya

Galatasaray Liseli Sıra Dışı Hayatlar - Cilt 7 - Milli Sporcular (Oktay Aras, 2022)
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...