Kaynaklı Çelik Yapılar

Yazar : Prof. Yük. Müh. Fahrettin Ardan
Yayın Tarihi : 1964
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 224
Ölçü : 16 x 23,5 cm

Bu kitabı, «Çelik yapı elemanları» kitabının gördüğü rağbetden cesaret alarak ve memleketimizde kaynaklı çelik yapıların gösterdiği gelişmeyi göz önünde tutarak hazırladım.
Çeşitli kaynaklı yapılar için henüz Türk şartnameleri mevcut olmamasından dolayı, bu kitapda kaynaklı yüksek yapılar için DİN 4100, kaynaklı demiryol köprüleri için DV 848 ve kaynaklı hafif yapılar için de DİN 4115 Alman şartnameleri göz önünde tutuldu. DİN 4100 ün tamamı, DV 848 ile DİN 4115 in hesap ve teşkil ile ilgili kısımları kitabın şartnameler kısmında verilmiştir. Türkiye köprü ve inşaat cemiyetinin müsaadesile «Çelik inşaat şartnamesi» nin tam metni de aynı kısımda yer almış bulunmaktadır.
Yardımcı tablolar kısmında, borulu ve kaynaklı çelik yapıların son zamanlarda kazandığı önem göz önünde tutularak, Mannesmann - Sümer-bank boru fabrikalarının imâl ettiği boru profillerine de diğer profiller arasında yer verildi.
«Kaynaklı çelik yapılar» m da talebe ve meslekdaşlara iyi bir yardımcı olacağını ümit eder, kitabın basılmasını teşvik eden firmalara, Türkiye Köprü ve İnşaat cemiyetine ve tashihlerde bana büyük yardımı dokunan Asistan Yük. Müh. Yalman Odabaşı’ya burada teşekkürlerimi sunarım.
******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...