A. Haluk Dursun

A.Haluk Dursun, 1957 yılında Hereke'de doğdu. Orta öğretimini Galatasaray Lisesi'nde yaptı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sonçağ ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Bölümü'nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü'nde yüksek lisans ve doktorasını yaptı. 1982 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'ne Araştırma Görevlisi olarak girdi. Daha sonra öğretim görevlisi ve yardımcı doçent oldu. Fakültede Bizans Tarih ve Medeniyeti, Türk Kültür Tarihi, Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti, Yeni ve Yakınçağ'da Avrupa Tarihi ve Türk İnkılap Tarihi dersleri verdi. Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde Yakın Çağ Tarihi Ana Bilim Dalında profesör oldu. Akademik çalışmaları dışında kamusal alanda da faaliyetleri olan Haluk Dursun, İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür danışmanı olarak, Miniatürk Projesinin hazırlanmasında katkıda bulundu. İçişleri Bakanlığınca Türkiye Turing Otomobil Kurumunun Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı ve 2005/2006 tarihlerinde Başkan Vekilliği yaptı. 

2007 yılında İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü vekili olarak görev yaptı. 2006-2012 yılları arasında Ayasofya Müzesi Başkanlığını yürüten Dursun, 2009- 2011 yıllarında Ayasofya Müzesi Müdürlüğü görevini de üstlendi. 2012 Temmuz ayı itibarıyla getirildiği Topkapı Sarayı Müzesi Müdürlüğü görevini 2014 ortalarına kadar sürdürdü. A.Halûk Dursun, Ayasofya ve Topkapı Sarayı Müzesi'ndeki görevlerinde de birçok etkinlik ve düzenlemeye imza atmış, tarihi yapıların kültürel ve tarihsel dokusunu ön plana çıkaran çalışmalara ağırlık vermiştir.
2012-2014 yılları arasında İstanbul Topkapı Sarayını Sevenler Derneği Başkanlığı görevine seçilmiştir. A.Haluk Dursun, 2014 Temmuz ayında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı, 2016 yılı Nisan ayında emekliliğini isteyerek görevinden ayrıldı. 2018 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı yardımcılığına getirilen Prof. Dr. A. Haluk Dursun, 2019 yılında bir trafik kazasında hayatını kaybetti.



Bibliyografya

Ermeni Terörünün Kaynakları, İstanbul'da Yaşama Sanatı (2000), Nil'den Tuna'ya Osmanlı yazıları (2000), Tuna Güzellemesi (2004), Osmanlı Coğrafyasına Yolculuk (2007), Boğaziçi|nde Kırk Yılım (2009)
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...