Plastikler ve Plastik Teknolojisi

Yazar : Ö. Tunç Savaşçı, Nurseli Uyanık, Güneri Akovalı
İsbn : 9756816028
Yayın Tarihi : 2002
Sayfa Sayısı : 511
Ölçü : 16,5 x 23,5 cm

Plastikler dünyada milyonlarca ton, ülkemizde ise bir milyon ton civarındaki tüketimleri ile önemli malzemeler arasında yer almaktadır. Üretilen çeşitli ve günlük hayatımızın hemen her aşamasında karşılaştığımız ürünleri, ulaştıkları teknik ve ekonomik düzey gibi nedenlerle plastik işleme sektörü, ülkemizde, önemli sektörlerden biri haline gelmiştir. Ancak yine de, teknik bilgi eksikliği, bu sektörün önemli darboğazlarından birisi olarak gösterilmiş ve bu kapsamda polimer ve plastiklerle ilgili yeterince Türkçe yayın olmadığı, var olanların da fazla bilimsel olduğu görüşleri öne sürülmüştür.
Bu görüşler dikkate alınarak, plastikleri çeşitli alt başlıklarıyla, mümkün olduğunca basitleştirilmiş ve pratik, günlük hayattaki uygulamalarına yönelik bir biçimde ele alarak, kolaylıkla okunabilecek bir yayın hazırlanmasında yarar gördük. Ayrıca “bilgilendirme” faktörüne de önem vermeye çalıştık.
Bu konuda yazılmış çok sayıda ansiklopedi, genel kaynak kitapları ve makaleleri inceleyerek, plastiklerin malzeme olarak tanımları, katkı maddeleri, işleme teknikleri ve güncel bazı konularıyla ilgili başlıkları, oldukça basitleştirilmiş bir biçimde, anlatmaya çalıştık. Bu çalışmanın plastikler konusunda bilgi edinmek isteyenler için iyi bir başlangıç noktası olacağını umuyoruz.
******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...