Pertev Bey'in Torunları

Yazar : Münevver Ayaşlı
İsbn : 9757480150
Yayın Tarihi : 1992
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 190
Ölçü : 13 x 19 cm
Yayınevi : Sebil Yayınevi

Pertev Bey'in torunlarının hayat hikâyeleri, şüphesiz kızlarının bilhassa büyük kızı Selmin'in hayatı kadar câzip değildir.
Zira Osmanlılıktan uzaklaştıkça, Türk hayatı câzibesini, karakterini, uslûbunu velhasıl asliyetini kayıp ediyordu. Bir bocalama kendi benliğini kaybetme ve bir türlü bulamamasından müte-vellid, Türkler için bir taklit devri başlıyordu. Çok hazin.
Gittikleri mekteplerde, yarım yamalak aldıkları kültüre göre, Amerikan mektebine giden Amerika, Fransız mektebine giden Fransız, Alman mektebine giden çocuk da Alman kültürünün tesiri altında kalıyor. Ve bu yabancı tesirin tezâhürü şöyle oluyor. Kendine âid yani Türk - İslâm ne varsa fena kabul ediyorlar. Tarih, edebiyat ve bilhassa yaşama tarzını, topyekûn beğenmiyorlar, sevmiyorlar ve reddediyorlar.
Halbuki, Türk - İslâm hayatı, yani OsmanlIların sürdüğü hayat, harikûlâde bir hayattı. Bu, dünya yüzünde kurulmuş olan büyük medeniyetlerin tabiî bir neticesidir. Kendi medeniyeti içine aldığı cemiyete, güzel bir hayat temin etmek...

******Münevver Ayaşlı
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...