İskender Baydar

İskender Baydar’ın kendi kaleminden biyografisine bakalım:
“...1969 yılında Đstanbul’da doğdum. 1988 yılında, 120. Dönem mezunu olarak Galatasaray Lisesi’ni bitirdim. Turizm Bakanlığı’nın açtığı rehberlik kursu sınavını kazanıp altı aylık eğitimin ardından Profesyonel Turist Rehberi brövesini aldım. Kariyerime yön veren kişi, kısaca “Baba Bush” olarak bilinen George Bush oldu. Fitilini ateşlediği Birinci Körfez Savaşı Türk turizmini bitirme noktasına getirince, bu kez Sabah Gazetesi’nin açtığı sınavı aşarak, 1990 yılının Kasım ayında dış haberler servisinde işe başladım. Bir yandan üniversiteden üniversiteye geçip, diğer yandan Sabah Grubu’nda dış haberler editörlüğü, Bugün Gazetesi yazı işleri müdürlüğü, Ateş Gazetesi haber müdürlüğü, Sabah Gazetesi yazı işleri müdür yardımcılığı görevlerinde bulundum. Aynı dönemde İnkılâp Kitapevi için Sherlock Holmes, Agatha Christie, Red Kit, Ten Ten gibi çizgi romanların çevirilerini yaptım. 1998 yılı sonbaharında Sabah’tan istifa ederek Star Gazetesi’ne transfer oldum. Beş yıl süreyle gazetenin yazı işleri müdürlüğü görevini yürüttüm. 2003 yazında Star Gazetesi’nden istifa edip bir süre mesleğe ara verdim. Yaklaşık bir yıl sonra, Fotomaç Gazetesi yayın yönetmeni olarak medyaya geri döndüm. Türk basınında ilk kez iddaa ekini vererek, 10 yıldır Fanatik’in gerisinde olan Fotomaç’ı spor gazeteleri arasında birinci sıraya yükselttim.
Ardından sırasıyla Sabah Gazetesi spor müdürlüğü, Sabah Gazetesi yayın yönetmen yardımcılığı, kısa bir dönem de ATV genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulundum. 
2006 yılında Takvim Gazetesi genel yayın yönetmeni oldum. TMSF’nin 1 Nisan 2007’de, Takvim’in de içinde bulunduğu medya grubuna el koymasının ardından istifamı sundum. 
Memleket şartlarından kaynaklanan yeni bir mesleki aradan sonra, CNNTürk’te yayınlanan “Reha Muhtar’la Çok Farklı” programının yayın yönetmenliğini üstlendim. 
2009’un yaz aylarında Hürriyet Grubu’nda işe başladım. Önce hürriyet.com.tr bünyesinde internet yayıncılığı deneyimini yaşadım. Ardından Hürriyet Gazetesi hafta sonu eklerinin (Cumartesi, Pazar, Keyif, Seyahat) yayın yönetmenliğine getirildim. Yaklaşık üç yıl bu görevi yürüttükten sonra da, Kasım 2012 itibariyle, az zamana çok şey sığan ama her geçen gün yapılması daha da zorlaşan gazetecilik serüvenimi noktalayıp biraz daha kendimin patronu olduğum bir evreye, iletişim danışmanlığı safhasına geçtim. 
Gazetecilik hayatım boyunca, çok düzenli olmasa da Ateş ve Takvim gazetelerinde gündeme; Star, hürriyet.com.tr ve Açık Mert Korkusuz gazetelerinde ise Galatasaray’a dair yazılar kaleme aldım. 
Evliyim... Dünyanın en özel evladı Bora’nın, zeytin gözlü prensesim Doğa’nın ve ailenin nazar boncuğu, sarı kafa Poyraz’ın babasıyım...”
 

Bibliyografya

Galatasaray Liseli Sıra Dışı Hayatlar - Cilt 9.3 - Gazeteciler
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...