Mustafa Kemal Yılmaz

1966 yılında İstanbul'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 1985 yılında Galatasaray Lisesi'ni bitirdi. 1990 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İngilizce İşletme Bölümü'nden derece ile mezun oldu. 1990 yılında girdiği Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İngilizce Finansman-Muhasebe yüksek lisans programını 1993 yılında tamamladı. 1991-1994 yılları arasında T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Banka ve Kambiyo Genel Müdürlüğü'nde uzman olarak görev yaptı. Bu görevi sırasında, bankaların mali analizi ve Türk Bankacılık Sistemi'nin sermaye yeterliliği konusunda çeşitli çalışmalarda bulundu. 1994 yılında T.C. Başbakanlık İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda görev yapmaya başladı. 1998 yılında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü, Bankacılık ana bilim dalında doktor unvanını, 2004 yılı Mayıs ayında ise Muhasebe-Finans ana bilim dalında doçentlik unvanını aldı. İMKB'de türev piyasaların işlem ve risk yönetim sisteminin kurulması, analiz ve test edilmesinde, çeşitli üniversite ve kurumlarda türev piyasa eğitim programları verilmesinde aktif olarak görev aldı. 2006 Kasım-Aralık döneminde Tahran Metal Borsası ile İran Tarımsal Ürün Borsası'nda 2 ay süreyle vadeli piyasaların kurulması konusunda danışmanlık hizmeti verdi. İMKB'de sırasıyla Vadeli İşlemler Piyasası Müdürlüğü (1994-2006), Risk Yönetim Müdürlüğü (2006-2007) ve Özel Kalem Müdürlüğü'nde görev yapan Yılmaz, halen İMKB Başkan Yardımcılığı ve TOBB Türkiye Sermaye Piyasası Sektör Meclisi akademik danışmanı olarak görev yapmakta olup, sermaye piyasası konularına ilişkin yayınlanmış çok sayıda makalesi ve kitabı bulunmaktadır. İMKB ve çeşitli kurumlarda eğitimler de vermekte olan Mustafa Kemal Yılmaz, İngilizce ve Fransızca bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.
Mustafa Kemal Yılmaz  2017 yılı Mayıs ayından itibaren İbn Haldun Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi’nde Profesör ünvanı ile öğretim üyesi ve Fakülte Dekanı olarak görev yapmaktadır.

Bibliyografya

Menkul Kıymetler Borsasında Vadeli İşlemler ve Opsiyonlar Kullanılarak Oluşturulan Bazı Temel Stratejiler (1995), Hisse Senedi Opsiyonları ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda Uygulanabilirliği (1998), Endeks Vadeli İşlem Piyasalarına Giriş (2002), Döviz Vadeli İşlem Sözleşmeleri (2002)

Oktay Aras Kitaplığındaki Mustafa Kemal Yılmaz kitapları (1)

DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...