Sedef H. Ecer

Hikayeler anlatmaya daha üç yaşındayken Şehir Tiyatroları ve Yeşilçam setlerinde başladı, Galatasaray Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi, Orléans Üniversitesi ve Paris Ulusal Dramatik Sanatlar Konservatuarı’nda çok sıkıldı. 
Fransızca olarak yazdığı oyunlar birkaç ödül aldı, devlet sahnelerinden özel tiyatrolara, şehir tiyatrolarından sokaklara bir çok farklı mekanda sahnelendi, UC Berkeley, Columbia, Queens College, California Institute of Integral Studies, la Sorbonne, Université de Péloponnèse…gibi üniversitelerde ders konusu oldu, lise programlarına girdi, yayınlandı, bir çok dile tercüme edildi, Yunanistan, Ermenistan, Polonya, Lüksemburg, Türkiye, Belçika, ABD, İran ve Almanya'da sergilendi. 30’dan fazla yönetmen oyunlarını sahneledi. France TV, France Culture, RFI gibi radyo ve TV kanalları için birçok senaryo yazdı.
Kendisini çeşitli ödül, destek ve burslara layık gören prestijli kurumlar arasında CNT (Fransa Ulusal Tiyatro Merkezi), CNC (Fransa Ulusal Sinema Merkezi), Beaumarchais, SCAM (Brouillon d'un rêve), Prix Velasquez, Région Ile de France, Guérande Ulusal Dramatik Yazarlık Ödülü, Liselilerin en sevdiği Oyun, PROCIREP var.
 2014 yılında UNESCO’nun “Yaratıcı Kadınlar Sözüğü” ile 2020 yılında Hommes et Migrations dergisinin tüm zamanlarda Fransa’ya göç etmiş ve her alanda başarılı olmuş kadınları ele aldığı sayısına girdi. Bugün 5 kıta ve 30 kadar ülkeden 70 kadar üyesi olan Frankofon Kadın Yazarlar Derneği’nin 3 kurucu üyesinden birisidir.
 Oyunları Avant-Scène, Amandier, Lansman, L’Espace d’un Instant yayınevlerinden çıktı. 
Fransa’nın en köklü yayınevlerinden JC LattèsOcak 2021’de Sedef Ecer’in Fransızca ilk romanı (Trésor National)yayınladı. Aynı ay, Fransa’nın iki önemli programı yayınlarını kitaba ve yazarına ayırdı. 


Bibliyografya

Hercai Fişek (2005), Sur le Seuil, E-Mülteci First Lady Kenardakiler (2018)

Oktay Aras Kitaplığındaki Sedef H. Ecer kitapları (3)

DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...