Ayberk Çölok

Sanatçı, aktör, dost, eş ve baba Ayberk Çölok, 1936 yılında Sarıkamış’ta dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi’nde eğitim gördü. Ayberk Çölok için o yıllar sadece Mekteb-i Sultani değil, İstanbul’da yaşanan güzel gençlik yılları idi.
Ayberk Çölok, sahnedeki oyun gücü ve tok sesi ile seyirciler arasında etki bıraktı. 1965 yılında, kendisi gibi tiyatro sanatçısı olan Deniz Türkan ile hayatını birleştirdi.
1968, 1969 yıllarında Halk Oyuncuları Tiyatrosu’na geçti. Uzun yıllarını tiyatroya verdi Ayber Çölok. Sıra dışı bir oyunculuk anlayışı ve değişik bir enerjisi vardı. Rolün küçüğü büyüğü olmaz derdi. Bu anlayışın gereğini bütün tiyatrolarda gerçekleştirdi.
Ayberk Çölok bir süre Dostlar Tiyatrosu’nda çalıstıktan sonra 1978 yılında Ankara Devlet Tiyatrosuna geçti. Aynı yıl oğulları Ali dünyaya geldi. Yıllarca Devlet tiyatrosunda oyun yönetti, oynadı.1991 yılında Paris’te, Yaşar Kemal’in Ortadirek adlı eserinden derlenen oyunu Mehmet Ulusoy ile sahneye koydu. Fransızca sergilenen oyunda Ayla Algan ve Pierre Puy ile birlikte rol aldı. Mesleği kadar ailesine de aşıktı.
1992 yılının bir Mart ayı idi. Kalp krizi geçirdi. Atlatamadı. Acı haber Ankara’ya çabuk yayıldı. Ölümü dostlarına da ailesine de çok ağır geldi.

Bibliyografya

Galatasaray Liseli Sıra Dışı Hayatlar - 3 - Sinemacılar, Tiyatrocular, Sunucular (2021)
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...