Kitaplığımdaki Galatasaray Lisesi Anı - Şiir - Roman - Hikâye Cilt 2

Yazar : Oktay Aras
Yayın Tarihi : 2017
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 402
Ölçü : 21,5 x 28,5 cm

Kısa bir bölüm indir:     https://goo.gl/kHfHxV (18 MB)
Kitabın tamamını indir: https://cutt.ly/KrQVNRT (195 MB)

Özet Video:https://drive.google.com/file/d/1P89YyVMMOG198uuS7HVn_h90ZgoWcCd5/view?usp=sharing

Galatasaray Lisesi, ilk kurulduğu 1481 yılından bugüne kadar gelmiş bir eğitim kurumunun son aldığı şekildir.
Bugünkü yapı, 1868 yılında Sultan Abdülaziz tarafından yeniden düzenlenmiş ve Batı eğitimine paralel, Fransızca öğretim veren Mekteb-i Sultani olarak Osmanlı İmparatorluğu’na batılı tarzda eğitilmiş insanlar yetiştirmek üzere faaliyete geçmiştir.
Kurtuluş savaşından sonra kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nde, okulun adı Mekteb-i Sultani’den Galatasaray Lisesi’ne çevrilmiştir.
Gerek Osmanlı İmparatorluğu’nda gerek Türkiye Cumhuriyet’inde, Galatasaray Lisesi eğitim ve sosyal hayatımızda büyük çapta yer almış ve buna paralel olarak edebiyatımızda da birçok eserin konusunu teşkil etmiştir.
Bu çalışmada, Türk Edebiyatında Galatasaray Lisesi araştırılmış ve bunlardan, bu kurumu tanıtan kitaplara yer verilmiştir.
400’den fazla kitaba yer verilen bu çalışma, 3500 civarında sayfa ile sekiz ciltte tamamlanmıştır. Anıları içeren kitaplar çoğunlukta olup ilk 4 ciltte şiirler, anılar, romanlar ve hikâyeler, 5., 6., 7. ciltlerde inceleme ve araştırmalar, 8. ciltte ise yıllıklar ve albümler yer almaktadır.
Bazı kitaplarda sadece Galatasaray Lisesi ismi geçmiş veya olay kahramanının sadece Galatasaray Lisesi veya Mekteb-i Sultani’den mezun olduğu vurgulanmıştır. Galatasaray Lisesi ile ilgili bir açıklama, tanıtım veya hatıra içermeyen bu kitaplara, çalışmada yer verilmemiştir.
 
******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...