Geleceğin İstanbul'u Demokratik, Etkin ve İnsanca Yaşanabilen Bir Dünya Kenti

Yayın Tarihi : 1993
Dil : Türkçe
Ölçü : 13,5 x 19,5 cm
Yayınevi : T.C.Başbakanlık Toplu Konut Dairesi

Türkiye’de yaşanan kentleşme süreci içinde bir yandan kentlerin ölçeği, diğer . =~dan kentlerin biçimini belirleyen süreçler değişmiştir. Bu gelişmeler sonucunla elde edilen bilgi birikimi ve kentleşme sürecinin kavranmasındaki derinleşme, <entsel yönetim konusunda yeni anlayışlara ve arayışlara yol açmaktadır.
Buna paralel olarak, merkezi denetimin azaltılması, desantralizasyon, kaynak artışı sağlanması, yerel temsil ve katılımın özendirilmesi gibi önlemler, yerel yöne-:mlerin süreç içerisinde "demokratik ve etkin yönetim birimleri" olarak işlev görmelerini sağlayacak önemli mekanizmaları oluşturmakta ve yerel yönetimlerle ilgili yeni bir model geliştirilmesini zorunlu kılmaktadır.
Bu gelişmelerin odak noktasında yer alan ve geniş bir yelpazeye yayılan konut ve kentsel gelişme konularında yönlendirici ve belirleyici bir konumda bulunan T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın temel hizmet alanlarından birisini de, Türkiye’de konut ve şehirleşme konularında kurumsal ve yasal düzenlemelerin geliştirilmesi oluşturmaktadır...

******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...