Galatasaray Liseli Yazarlar ve Kitaplar Cilt 1 - A-G

Yazar : Oktay Aras
İsbn : 9786056127250
Yayın Tarihi : Ekim, 2010
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 386
Ölçü : 21,5 x 28,5 cm

Kitabı indir: http://goo.gl/t9ktTM
Özet Video: https://drive.google.com/file/d/1su2tav_tk3PHLzh734kM57vz2xdBnBaK/view?usp=sharing

Düşüncelerde Buluşmak

"Galatasaray", benzeri olmayan geniş bir topluluk olarak algılanır. Zira, Lisesinin tarihi öncülüğünde, pek çok kuruluşa, (Üniversitesi, Spor Kulübü, dernekleri ve vakıfları ile) yurt içinde olduğu kadar, yurt dışında da varlık kazandırabilmiştir. Topluluk bünyesindeki kuruluşların her birinde, üyeleri, belli zaman aralıkları ile kendi aralarında bir araya geldikleri gibi, bunların temsilcileri de, "Galatasaray Topluluğu İşbirliği Kurulu"nda, iki ayda bir buluşarak, gündemindeki konularla ilgili fikir alışverişinde bulunuyorlar.
Galatasaray Lisesi'nde eğitim-öğretim görmüş olanlar, bu kez çok farklı bir buluşmaya tanık oluyorlar. Ancak, davete dayalı bir buluşma ya da tanışma değil bu. Sınırlı sayıdaki liselilerin, düşünce dünyasındaki buluşmaları, yazarlık ve araştırmacılık niteliklerinden kaynaklanıyor. Değerli dönem arkadaşım Oktay Aras'ın, "Galatasaray Liseli Yazarlar ve Kitaplar" başlığını taşıyan derlemesi, bu alanda bir ilk.
Öte yandan, bu çalışmanın başkaca vasıflara sahip olanları da kucaklayacak ve bizlere tanıştıracak yeni derlemelere de ilham kaynağı oluşturabilecek bir özelliğinden de söz edilebilir. Oktay Aras'ın böylesi hacimli çalışmayı tasarlaması, özveriyle ve sabırla tamamlaması, hepimiz için kıvanç ve mutluluk verici olduğu kadar, yetiştiği ocağa karşı duyduğu sorumluluğun zarif bir ifadesi de oluyor. Büyük bir sabır ve beceri isteyen bu örnek davranışını kutlarken, Oktay Aras'a "Galatasaray Liseli Yazarlar' adına şükranlarımı sunuyorum.
Prof. Dr. Erdoğan TEZİÇ
******

Oktay Aras Kitaplığındaki Oktay Aras Kitapları (39)

DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...