İstanbul'un Yüzleri 79: İstanbul'un 100 Sevdası

Yazar : Kadriye Kaymaz, Eser Postallı
İsbn : 9786059137855
Yayın Tarihi : 2016
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 199
Ölçü : 16,5 x 24 cm
Yayınevi : İstanbul Büyükşehir Bel. Kültür A.Ş.

Yüzyıllardır kültürün, sanatın öncülüğünü yapmış bir şehirdir İstanbul. İki kıtayı birbirine bağladığı gibi, insanları da birbirine bağlamış, insanlar bu şehirde birbiriyle hemhal olmuştur.
Aşk, tarih sahnesinde yıllarca savaşan ülkelere barışı getirmiş, bu vesileyle dünya huzur bulmuştur. Kimi zaman da âşıklar yüzünden savaşlar başlamış, nice imparatorluklar yıkılıp yok olmuştur.
İstanbul, Bizans’tan bugüne birçok aşka tanıklık etmiş büyük sevdaların şehri. Kimileri gelip geçmiş, kimi âşıklarınsa ebedi istirahatgâhı olmuştur. Bir şekilde İstanbul’la ülfet eden âşıklar ondan ilham almıştır. Sevgili için en güzel teşbih İstanbul sayılmış; birçok eserde sevgili, İstanbul’a benzetilmiştir.
“İstanbul’un 100 Sevdası”yolu İstanbul’la kesişen aşk hikâyelerini bir araya getirmek amacıyla hazırlandı. Bizans’tan Osmanlı İmparatorluğuna, Cumhuriyet Döneminden bugüne İstanbul’da yaşamış siyaset, sanat, edebiyat çevrelerinde öne çıkan simaların aşkları ve aşklarıyla öne çıkmış insanlar konu edildi. Böylelikle İstanbul tarihindeki üç dönemi aşkla izah eden bir kitap ortaya çıkmış oldu.
İstanbul’da tanışanlar, yolu ayrılığa düşüp, gün gelip İstanbul’da buluşanlar, aşklarını evlilikle taçlandıranlar, nikâhın kerametiyle birbirine âşık olanlar, kavuşamadığı sevgilinin acısıyla fenafılyar mertebesine ulaşanlar, hepsi bu kitapta... Sevinçleri kederleriyle, bir yuvanın huzuru, vuslat hayalleriyle...
“Her şeyde bir hikmet var. Ve güneşin doğuşunda ve kuşların uçuşunda ve senin beni buluşunda... Her şeyde bir hikmet var. Şikâyet Tanrıya isyandır ve saadet küçük şeylerde” diyerek, küçük şeylerden payına büyük bir aşk devşiren Behçet Necatigil gibi nice şair, yazar, sanatkârların; dünyaya hükmeden padişahların maşuklarına yazdıkları mektup ve şiirlere, söz ve bestelere de bu kitapta tesadüf edeceksiniz.
İyi okumalar...
******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...