1961 - 2021 60. Yıl Anılarım

Yazar : Atasever Gedikoğlu
Yayın Tarihi : 2021
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 180
Ölçü : 23 x 30 cm

Emekli olduktan sonra, akademik hayatımın bir alışkanlığı olarak yazmaya devam ettim. Ancak hemen belirteyim, ben bir “yazar" değilim. Yazı yazmak benim hobim. Bilimsel derlemeler, gezi notlarım, anılarım gibi şeyler yazıyorum. Sekiz yıl okuduğum (yetiştirici + ortaokul + lise) Galatasaray Lisesi bana çok şey kazandırdı, bende derin izler bıraktı. Gerçek hayatı, mücadele etmeyi, dayanışmayı, dünyayı tanımayı, sosyal olmayı Galatasaray'da öğrendim. Galatasaray sadece bir lise değil bir hayat okuluydu. Galatasaray derken okuldaki ortamı, hocalarımı ve arkadaşlarımı kastediyorum. Onlarla ilgili binlerce anım oldu. Mezuniyetimin 60. yılında Galatasaray anılarımı yazmaya ve kitap haline getirip arkadaşlarıma hediye etmeğe karar verdim.
Yazdığım anıların çok büyük çoğunluğu anomim. 93. devre arkadaşlarım tarafından biliniyor. Aramızda yaptığım sohbetler sırasında, zaman içinde farklı versiyonların oluştuğunu farkettim. Olsun.. Ben kendi versiyonumu yazdım. Bazı arkadaşların isimlerini, bazı olayları eksik veya yanlış hatırlamış olabilirim. Eğer arada hatalar yaptıysam affola... Yazdıklarım bazı kimseleri incitecekse yine affola...
Belgesel kıvamında yazmaya gayret ettim. Yazdıklarımı olabildiğince fotoğraflar ile destekledim. Şimdiye kadar yüzlerce, belki de binlerce Galatasaray anısı yazıldı. Bir çoğunu okudum. Ben iddialıyım, belki de ilk defa bu kadar çok fotoğrafla ve dokümanla desteklenen bir ‘Galatasaray anı kitabı" ortaya çıktı.
Fotoğrafları, bende olanlar dışında.
Armağan Kurra’nın arşivinden, eski yıllıklardan, internetten ve diğer bazı kaynaklardan elde ettim. Maalesef birçok fotoğraf yıpranmış, solmuş, yırtılmış, karalanmış haldeydi. Bunları baskı kalitesine getirebilmek için çok uğraştım.
Yazmaktan çok fotoğraf düzeltme işi ile uğraştım.
Yine de hepsini tam düzeltemedim. Affola...
Armağan Kurra sadece fotoğraf temini ile değil, bazı anılarını kaleme alarak da katkıda bulundu. Kendisine teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de Armağan Bengi’ye Emeklilik günlerimizde bizi ‘'Galatasaray Anadolu Grubu" adı altında bir araya getirerek çok önemli bir iş gerçekleştirdi. Bu grupla ilgili anıları daha önce bir albüm haline getirerek isteyen arkadaşlara dağıttım.
Galatasaray bana çok şey verdi. Ben de, Galatasaray ( = okulum, hocalarım, arkadaşlarım) sevgimin bir göstergesi olarak mezuniyetimizin 60. yılında bu kitabı sîzlere sunuyorum.
GALATASARAY LİSESİ YILLARIMA AİT ANILAR, sadece benim değil, HEPİMİZİN....
******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...