Faruk Yarman

Ömer Faruk Yarman 1954 yılında İstanbul'da doğdu. 1973 yılında Galatasaray Lisesi'ni bitirdi. Yüksek tahsilini yaptığı İTÜ'den elektronik ve haberleşme mühendisi olarak mezun oldu. ABD'de MIT'de doktora öğrenimini yaptı. 1982 yılında Nükleer Mühendislik alanında doktorasını alarak ülkesine döndü.
1983 yılında Yardımcı Doçent olarak atandığı Anadolu Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesinde akademik kariyerine devam ederken, sanayi ve taahhüt sektörüne atladı. Eskişehir’in ilk ileri teknoloji şirketi olan Savronik’ in kurucuları arasında yer aldı. Meslek yaşamını ulusal bilim-teknoloji ve sanayi dünyalarının kesiştiği bir eksende devam ettirerek yarı zamanlı öğretim üyeliği yanında; ağırlığı Bilişim ve Savunma Sektörlerinde olan pek çok milli/yabancı kurumun üst yönetimlerinde girişimci olarak görev aldı. Bu bağlamda pek çok Şirket ve Ortak Girişimde kuruculuk, koordinatörlük, yöneticilik, yönetim danışmanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.Anadolu Üniversitesi (üç yıl), ODTÜ(on yıl), İstanbul Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi- Mühendislik Fakültelerinin Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinde; Dışişleri Bakanlığına bağlı Akademi, MSB’ye bağlı SATEM’de yarı zamanlı dersler verdi.
2000 yılında Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladığı HAVELSAN’a Şubat 2003’de Genel Müdür olarak atandı, halen bu göreve devam etmektedir. Bu görev sırasında bir yıl HAVELSAN Yönetim Kurulu Üyeliği de yaptı.
 

Bibliyografya

Yöneteni Hogör Yönetilenden Ötürü (2013)
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...