Cemal Özgörkey

Cemal Özgörkey, 1959 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Annesi Lale Özgörkey, babası iş adamı Ahmet Nevzat Özgörkey’dir. Armağan adında bir kardeşi vardır. İlkokul ve ortaokulu İzmir Saint Joseph okulunda tamamladıktan sonra liseyi İstanbul’da Galatasaray Lisesinde okudu. Liseden 1979 yılında mezun olduktan sonra da üniversite eğitimi için ABD' ye giderek Atlanta'da Oglethorpe Üniversitesi Uluslararası Finans Bölümünden mezun oldu. ABD'deki üniversite eğitimi sırasında da Coca Cola'da staj yaptı. Babası 1967 yılında Özgörkey Holding'i kurdu. Şirket Ege ve Akdeniz bölgelerinde 4 ve Romanya’da 2 adet Coca-Cola şişeleme fabrikası kurmuştur. Nevzat Özgörkey aynı zamanda Anadolu Efes’in Türkiye’deki ilk fabrikası olan Ege Biracılık’ın kurucu ortaklarındandır. 
1984 yılında Türkiye’ye dönerek iş hayatına; Özgörkey Grubu Coca-Cola Şişeleme İzmir Pre-Mix Müdürlüğünde başladı. 1987 yılında da Coca – Cola İzmir Kemalpaşa Fabrika Müdürlüğü görevini yapmaya başladı. 1990 yılından 1996 yılına kadar da Özgörkey Grubu fabrika yönetimlerinden sorumlu genel koordinatör yardımcılığı pozisyonunda  yer aldı.
1997 yılından sonra da ambalaj ve meyve suyu konsantresi sektörlerinde faaliyet gösteren Özgörkey Holding'de Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.
2008-2010 seneleri arasında Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi oldu ve Galatasaray Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı görevleri yaptı.
1990 yılında kurulan, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) kurucu üyeliği yaptı. 
Yaklaşık 30 yıl binicilik sporu ile uğraşan Özgörkey, milli binici unvanını da aldı. 1996 yılına kadar beş yıl süreyle İzmir Atlıspor Kulübü'nün başkanlığını da yürüttü. Halen İzmir ve İstanbul Atlıspor Kulüpleri üyesidir.
 

 

Bibliyografya

Galatasaray Liseli Sıra Dışı Hayatlar - Cilt 7 - Milli Sporcular (Oktay Aras, 2022)
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...