Galatasaray Liseli Yazarlar ve Kitaplar Cilt 4 Ek Cilt A-Z

Yazar : Oktay Aras
İsbn : 9786058643635
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 260
Ölçü : 22 x 28 cm

Kitabı indir: https://drive.google.com/file/d/0B1JzPGzzbEz_bzV2aWc4NS1hT28/view?usp=sharing&resourcekey=0-mTOj-x3SruA8OBuIfDk9Hg
Özet Video:https://drive.google.com/file/d/1mF2-WgzhqHMEwMI7l-Flse1iy4ufUv5H/view?usp=sharing

2010 yılının Ekim ayında basılan 3 ciltlik “Galatasaray Liseli Yazarlar ve Kitaplar” adlı derle­mede 911 adet Galatasaray Liseli yazar tanıtılmıştı. Bu çalışma ilgiyle karşılandı ve çok olumlu tepkiler aldı. Fakat bazı serzenişler ve unutulmuş yazarlardan gelen üzüntü yazıları da vardı.
Benim bu çalışmalarımı yakından izleyen bir dostum bir fıkra anlatmıştı. Karadeniz’de bir yolcu uçağı düşmüş. İlgililer olayın yakınlarında çalışan Temel’i arayıp, durumu yerinde görüp bilgi ver­mesini istemişler. Bir süre sonra Temel’i tekrar arayıp durumu sormuşlar. Temel, “Çok ölü var, kazdıkça çıkıyor!..” cevabını vermiş. Meğer uçak mezarlığa düşmüş. Teşbihte hata olmaz, Galata­saray Lisesi öyle verimli bir tarla ki, kazdıkça her taraftan yazar ve kitap fışkırıyor. Eminim bu ek cilt de yayınlandıktan sonra gene birçok liseli yazarımızın unutulmuş olduğunu göreceğiz.
Bu ek ciltte, 227 kitap yazmış veya hakkında kitap yazılmış Galatasaray Liseli yer aldı. Böylelikle tamamlanmış olan 4 ciltte toplam 1138 Galatasaray Liseli tanıtılmış oldu. Bu ciltte diplomatlar, sanatçılar ve tıp adamları ağırlıkta. 40 kadar Profesör, 12 Doçent, 2 Cumhurbaşkanı, 9 Bakan ve 3 Belediye Reisi de bu ciltte yerlerini aldılar.
Giderek bazı yazarların bilgilerine ulaşmam çok zor oldu. Yazarlar bölümünün sonunda, genel formattan istemeyerek uzaklaşmak zorunda kaldım. Bazı yazarları bir sayfada 3 yazar olmak üze­re tanıtabildim.
Kitabın sonuna bir not bölümü ekledim ve ilk üç ciltte tanıtılanlarla ilgili güncellenmiş ve düzel­tilmiş bazı bilgileri vermeye çalıştım.

Oktay ARAS
******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...