Galatasaray Liseli Yazarlar ve Kitaplar Cilt 3 - R-Z

Yazar : Oktay Aras
İsbn : 9786056127274
Yayın Tarihi : Kasım, 2010
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 398
Ölçü : 21,5 x 28,5 cm

Kitabı indir: http://goo.gl/vBqwzc
Özet Video: https://drive.google.com/file/d/1lODGKy6r9z5wVKjrrtmWrMizB6pt7flx/view?usp=sharing

Giriş

Elinizdeki bu çalışma 900'ün üstünde Galatasaraylı yazarın ve kitaplarının tanıtıldığı bir derlemedir. Yalnız Türkiye'de değil dünyada da eşine az rastlanabilecek bir kurum olan Galatasaray Lisesi'nden yetişenlerden sadece yazarların ele alınmasının bile ne denli zor ve uzun bir uğraş gerektirdiğini çalışmam ilerledikçe farkına vardım. Bu işe cesaret etmemin öyküsünü kısaca anlatmak isterim. Yıllardan beri İstanbul kitapları biriktiriyordum. Bu kitapların bir kısmı da Galatasaraylı yazarlara aitti. Bunun üzerine ikinci bir koleksiyon olarak Galatasaraylı yazarların kitaplarını da toplamaya başladım. Kitapları saptamak için Galatasaraylı yazarların kimler olduğu çalışmasının yapılması gerekiyordu. Galatasaray Liseli kitaplar biriktikçe ve yazarlar hakkında çalışmalarım ilerledikçe bunları bir antoloji olarak yayınlamayı düşündüm. Benim konum kitap olduğu için önce bunun adını "Galatasaray Liseli Kitaplar' olarak koymak istedim. Fakat kitapların Galatasaraylı olması ters gelebileceği için çalışmaya ve isme yazarları da dahil ettim.
Bu çalışmaya başlarken, ilgiyle okuduğum bir araştırma vardı. Bir zamanlar yayınlanan GSL Gazete’de çıkan bu araştırmaya göre Galatasaray Lisesi’nde okuyanların ortalama yüzde yirmisi kitap veya benzeri bir yazılı eser vermişti. Sn. Tahsin Berküren’in (1949), “Galatasaray Lisesi Mezunları”, “Galatasaray Liseliler” ve “Pilava Kaşık Atanlar” adlı 3 ciltlik çalışmasına göre, on iki bin kadar mezun ve aynı sayı kadar mezun olmadan ayrılmış liseli vardı. Bu sayıya üç bin kadar öğretmen ve görevli eklerseniz toplam yirmi yedi bin kişiden, istatistiğe göre beş bin yazar çıkması gerekir diye düşünmüştüm ve bunun ne denli büyük ve ağır bir çalışma olması gerektirdiği gözümü korkutuyordu.
Çalışmalara başladıktan sonra bütün kaynakları tarayarak toplayabildiğim yazar sayısı bin kadardı. Bunlardan bir kısmının bilgilerine ulaşamadım, bu bakımdan onları bu çalışmaya dahil edemedim... 
******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...