Hikmet Başık

Hikmet Basık’ın mezuniyetinin 50. yıl kutlamasının albümündeki sayfası
“1931 yılında Bursa'da doğan Hikmet Basık 1943 yılında okula 1141 numara ile baslamış ve 1951 yılında mezun olmuştur. Derslerden İngilizce, Fransız edebiyatı, kimya manipülasyonu ve
devletler coğrafyasını; hocalardan MM. Rehm, Du Bois'yı, okulda da çiçek bahçesi açık olsaymış orasını severmiş. Boş zamanlarını kültür fizik yapmak, İngilizce çalışıp yabancı ülkelerle muhaberata girişmekle değerlendirir ve "kabul edeceğim bir lâkabım yoktur" derse de BODY aramızda yaygındır.
Mesleği için ise" tatmin edici bir mesleğin varlığından bihaber olduğunu" iddia eden Hikmet araştırmalarımıza göre Amerika'ya yerleşmiş. Ne olduğunu bilmediğimiz bir dalda profesör olarak çalışıyormuş. Aşkı " soruyorsanız , en büyük zaafımdır" diye cevaplayan Hikmet'in müstakbel eşinde aradığı, olgunluk, dolgunluk ve kendisini her bakımdan tatmin edebilecek bir karakter. inşallah aradığını bulmuştur.”
Hikmet Basık, liseden sonra Amerika’ya gitmiş ve orada Illinois Üniversitesinde okuyup mezun olmuştur. Mezuniyetinden sonra aynı üniversitede akademik kariyere girip profesörlüğe yükselmiştir.

Bibliyografya

Galatasaray Liseli Sıra Dışı Hayatlar - 8.1 - Profesörler (2023, Oktay Aras)
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...