Resimli Tarih Ansiklopedisi

Yazar : Atilla Damar
İsbn : 9789756045144
Yayın Tarihi : Eylül, 2005
Sayfa Sayısı : 219
Ölçü : 17 x 24 cm
Bahsi Geçen : Attila Damar

Resimli Tarih Ansiklopedisi", önemli tarihi olayları yıl içerisindeki günlere yayarak ilk ve orta öğretim cağındaki çocuklarımıza kısa bilgiler verme amacı güdülerek hazırlanmış bir minik bir ansiklopedik kitaptır. Bu amaçta ezbere dayalı bir zorlamadan çok, içinde bulunulan günün tarihle çakıştığı noktadaki resmi görme, algılama ve belleme vardır. Bu nedenle metinler mümkün olduğunca kısa ve öz tutulmuştur.
Ayrıca, aylık bölümlere ayrılmış kitapta her ayın en önemli tarihi olayını yaratan devlet, sanat ya da düsün/bilim adamının tam sayfalık resimli tanıtımı yapılmıştır.
Okurlarımız, bazı olayların tarihini kendi bilgileri ya da yazılı kaynaklarıyla karşılaştırdığında bir sapma, bir tutarsızlıkla karşı karşıya gelebilirler. Biz bu eseri hazırlarken araştırdığımız onca kaynakta birçok olayın değişik tarihlerde kaydedilmiş olduğunu gördük. Hangisinin neye göre doğru olduğu belirsizliğinde, en bilinen ve yaygın tarihi doğru saymak durumunda kaldık. Okurlarımızın, az da olsa var olan bu sapmaları, bizim dikkatsizliğimizden çok yazılı tarihteki kaynak çelişkilerine vermelerini, bizi de bu konuda bağışlamalarının diliyor;
Öğrencilerimizin, öğretmenlerimiz ve ebeveynlerimizin bu minik ansiklopediden büyük ölçüde yararlanacağını umuyoruz.
******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...