Cumhuriyetten Günümüze Türk Şiiri Antolojisi Cilt 1

Yazar : Abdullah Özkan, Refik Durbaş
İsbn : 9755212310
Yayın Tarihi : 1999
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 256
Ölçü : 16,5 x 23 cm
Yayınevi : Boyut Yayın Grubu
Bahsi Geçen : Ahmet Haşim , Ahmet Kutsi Tecer, Fazıl Ahmet Aykaç, Halit Fahri Ozansoy, Nazım Hikmet Ran, Orhan Şaik Gökyay

Türk şiirinin Cumhuriyetten günümüze dek uzanan gelişimini ve birikimini gözler önüne sermeyi amaçlayan ve beş ciltten oluşan bu antolojide, şiire yıllarını vermiş ve vermekte olan 526 şairin 1909 seçilmiş şiiri yer alıyor. Bu biçimiyle de, ülkemizde şimdiye dek hazırlanan antolojilere göre hayli geniş kapsamlı. Bir anlamda Türk şiirinin gelişimini gösteren bu kitap, şiire emek verenlerle şiir dostlarını buluşturuyor ve aynı zamanda şiirimizin tarihsel çizgisini de gözler önüne seriyor. Bunun yanı sıra şairlerin yaşam öykülerinin, fotoğraflarının, el yazılarının ve şiirlerinin yayınlandığı dergi sayfa kapaklarının görüntülenmesi; bazı şairlerin, Türk ressamlarından seçilmiş tablolarla desteklenmesi gibi görsel özelliklerin, şiir dünyamızı yakından tanımak isteyenler için zengin zengin bir kaynak olacağını ve şiirimize yeni okurlar kazandırabileceğini ummaktayız.
******Abdullah Özkan, Refik Durbaş

Oktay Aras Kitaplığındaki Abdullah Özkan, Refik Durbaş, Ahmet Haşim , Ahmet Kutsi Tecer, Fazıl Ahmet Aykaç, Halit Fahri Ozansoy, Nazım Hikmet Ran, Orhan Şaik Gökyay Kitapları (242)

DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...