Sinan Küçükkutlu

1988 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun olan Sinan Küçükkutlu defalarca milli olmuş bir yelkencidir. Kendisi meşhur yelkenci Tolga Pamir ile birlikte  yarışlara katılmıştır.
 Sinan Küçükkutlu’nun  liseden mezuniyet albümündeki sayfasını okuyalım:
"Sinan'ın adı geçtiğinde durmak ve düşünmek gerekir. Çünkü kendisi sadece bir kişi değil, aynı zamanda başlı başına bir olaydır. Olduğu gibi görünüp göründüğü gibi olan, düşündüklerini söylemekten ve yapmaktan hiçbir şartta çekinmeyen Sinan, birçok karmaşık meseleden kendine özgü yöntemlerle sıyrılmayı becermiştir. Mesela bir gün öğle yemeğine çıktığı için "attım attım, bitti bitti" muamelesine maruz kalmış, ancak sırrına henüz kimsenin vakıf olamadığı bir yolla geri gelmiş, bu dönüşü kutlamak için de 11. sınıfı üç kez okumaya karar vermiştir.
Fakat bu olaydan sonra kimsenin istifa etmemesi de düşündürücüdür. Aynı şekilde, dosyasındaki disiplin cezalarının da nereye kaybolduğu hala karanlıkta kalan bir noktadır.
Hem sınıfın başını belaya sokan, hem de sınıfı beladan kurtaran adam olma özelliklerini bir arada yürüten Sinan'ın tanıdığım en harbi ve güvenilir insanlardan biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Üzerime boca ettiği bir şişe ketçabı, dizinde çatlattığım cetveli, beni kibritle değil de çakmakla yaktığını, geçen seneki sazanlarını, mutluluk mu keyif mi muhabbetlerini hep arayacağım. Gerçek arkadaşım olduğunu biliyorum. Hayatta bütün istediklerini yapacak ve yaptıracak güçte olduğuna inanıyorum."
DİDEM
 

Bibliyografya

Galatasaray Liseli Sıra Dışı Hayatlar - Cilt 7 - Milli Sporcular (Oktay Aras, 2022)
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...