Berk Koçer

Berk Galatasaray Lisesi'nden sonra Yüksek Ticaret Okuluna gitti. Oradan mezun olduktan sonra Ticaret Bakanlığı'nda çalışmaya başladı. 
Akşit Kayalar'la birlikte bir süre Devlet Planlama Teşkilatı'nda da çalıştılar. Buradan, burslu olarak ABD'ye gitti ve University of Southern California'da master derecesini tamamladı. DPT'den sonra İstanbul'a döndü ve sırasıyla Alarko, TÜSİAD'da çalıştı. Akşit Kayalar Birleşmiş Milletler Sanayi Kalkınma Teşkilatı'nda iken o da oraya geçti. Önce Bangladesh'de görev yaptı, daha sonra Viyana'ya döndü ve yine Kayalarla beraber çalışmaya devam etti. 1996 yılında kendi isteğiyle erken emekli oldu.
Berk'in babası sporcu biriydi. Kışın Uludağ'da üstü çıplak kayak yapar, yaz kış demeden Boğaz'da uzun mesafe yüzerdi. Bu yüzden de ona Tarzan Sami adını takmışlardı. Ölümü de böyle uzun bir yüzme esnasında kalp krizinden olmuştu. Berk de babası gibi, iyi sporcuydu; fakat onun seçtiği branşlar daha kibar ve sosyetikti. Mesela, İzmir' de Yüksek Ticaret'te okurken, iki kez Ege Bölgesi Tenis Şampiyonu olmuştu. O yıllarda, Davis Cup için milli takıma çağrılmıştı. 
Berk'in Kerem ve Mehmet adlarında iki oğlu vardır.
Berk Koçer 1997 yılında vefat etti.
 

Bibliyografya

Galatasaray Liseli Sıra Dışı Hayatlar - Cilt 7 - Milli Sporcular (Oktay Aras, 2022)
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...