Atatürk Babam ve Ben

Yazar : Orhan Karaveli
İsbn : 9785050930536
Yayın Tarihi : 2015
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 227
Ölçü : 13,5 x 20 cm
Yayınevi : Doğan Ergemont

Atatürk, Babam ve Ben beş bölümden oluşan bir yapıt. Karaveli, yapıtını doğduğu, düşüncelerine ortam oluşturduğu Başkent Ankara üzerine yoğunlaştırır. Mustafa Kemal Paşa, Karaveli’nin dedesi Ankaralı Seymenbaşı Halil Efe’den haberlidir. Onun oğlu (Orhan Karaveli’nin Babası) Mahmut Karaveli ise Mustafa Kemal Paşa’nın emrinde uzun yıllar geçirecekve pek çok alanda Paşa’nın işlerini kolaylaştıracak güvenilir bir kişi olarak karşımıza çıkacaktır.
Yazar, Atatürk, Babam ve Ben kitabında çocuk gözüyle büyük kurtarıcıyla olan karşılaşmalarını dönemin tarihsel konumuyla iç içe anlatır. O yaşta bir çocuğun bunca konuyu, bunca görüntüyü çok iyi anımsamasını ailesinin kimi bireylerinin ülkenin yazgısında görev almalarına ve bu görevin sorumluluğunu ailede paylaşmalarına bağlamak gerekir.
Mustafa Kemal Paşa 29 Ekim 1933’te Hipodrom’da Onuncu Yıl Nutku’nu verirken Orhan Karaveli, üç dört yaşlarında bir çocuktur. Ancak dönemin oluşturduğu toplumsal coşku, aile bireylerinin, yakın akrabalarının Kurtuluş Savaşı’nın kurmaylarına olan bağlılığı, onu o yaşında olgunlaştırmış ve bu tarihi an’a tanık olmasının ortamını hazırlamıştır.
Karaveli kitabında, Atatürk’e duyduğu derin sevgiyi, onu görmek, onunla konuşmak için yaşadığı coşkuyu, yoğun heyecanı bütün boyutlarıyla kitabında yansıtıyor.  O günlerin çocuk tanığı, edindiği bu duyarlığı bütün yaşamında cumhuriyet idealleriyle donatacak, bu yurdun saygın bir gazetecisi, özgün bir yazarı olarak aydın kimliğiyle bütünleştirecektir...
Ahmet Özer
******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...